Catalunya Diari

CaixaForum Lleida inicia el cicle 'Sala C: cinema, creació i art contemporani'

És un nou espai per veure pel·lícules que sovint queden fora dels circuits de les sales més comercials

"la Caixa", en col·laboració amb el certamen de cinema documental Dart Festival, presenta el nou cicle Sala C: cinema, creació i art contemporani, creat per divulgar la creació i l'art contemporani a través del cinema documental.

CaixaForum Lleida acollirà una curosa selecció de documentals que es projectaran els dies 16 de gener, 13 de febrer, 12 de març i 30 d'abril a les 19.00 hores. La selecció per a aquest inici d'any del cicle Sala C girarà al voltant de les obres de grans personalitats de l'art contemporani, com ara Cai Guo-Qiang, Peggy Guggenheim, Bansky i Yayoy Kusama.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pel·lícules que sovint queden fora dels circuits

Aquesta nova iniciativa representa una aposta i una oportunitat única per acostar al públic documentals que presten atenció als artistes, als seus processos creatius i a les històries que s'amaguen rere les seves peces. Sala C és també un nou espai per veure pel·lícules que sovint queden fora dels circuits de les sales més comercials i que no són conegudes pel gran públic.

La pel·lícula 'El espíritu de la pintura' (2018), de la premiada directora Isabel Coixet, iniciarà el cicle el dijous 16 de gener, a les 19.00 hores. La cinta plasma la relació entre l'artista d'art contemporani Cai Guo-Qiang i les obres dels artistes que ell admira i que acullen les sales del Museo del Prado a Madrid.

La cinta Peggy Guggenhein, entre altres

El dijous 13 de febrer, a les 19.00 hores es podrà veure la cinta 'Peggy Guggenhein: addicta al arte' dirigidaper Lisa Immordino Vreeland en què servirà per conèixer en format documental la biografia d'una de les figures més centrals de l'agitació cultural del segle XX.

El dijous 12 de març, a les 19.00 hores es presenta 'The Man Who Stole Banksy', en què el director italià Marco Proserpio va enregistrar el periple de l'enigmàtic artista britànic que, el 2007, va entrar als territoris ocupats de Palestina per fer un mural de denúncia que va acabar sent percebut per la comunitat local com una ofensa.

El cicle acabarà el dijous 30 d'abril, a les 19.00 hores amb la projecció 'Kusama: Infinity', on la directora Heather Lenz s'endinsa en la vida i obra de l'excepcional artista japonesa Kusama, una de les autores en vida més cotitzades, famoses i aclamades del món.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari