Catalunya Diari

CaixaForum Lleida estrena una nova edició del cicle de Matinals de Cinema

El pedagog i crític de cinema Marcel·lí Borrell presentarà els films i donarà les claus per tal que el públic pugui gaudir el màxim de cada projecció

La Fundació "la Caixa" engega el cicle Matinals de cinema amb una proposta de films que s'allunya de les grans produccions per donar espai a pel·lícules independents del panorama internacional. CaixaForum Lleida serà l'escenari on apassionats del cinema, però també curiosos que volen descobrir nous estils tindran una cita mensual.

A través d'una selecció de films internacionals, el programa fa un recorregut pels corrents, els estils, els relats i els directors més destacats o emergents. Aquesta acurada filmografia recull pel·lícules que ens posen en situacions extremes per fer-nos reflexionar, així com petites joies que posen sobre la taula injustícies socials.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Des del retrat de l'amor madur entre dos desconeguts que es troben mentre passegen les seves mascotes, passant per un judici d'assassinat on es normalitza el tracte injust envers l'acusada pel fet de ser dona, fins a una emotiva denúncia sobre l'exclusió que viuen les dones solteres embarassades al Marroc, el públic tindrà l'oportunitat de tornar-se a enamorar del cinema.

Imatge del film Adam
CaixaForum acull una nova edició dels Matinals de Cinema | LleidaDiari.cat

Acostar-se amb més profunditat a cadascuna de les realitats

A més, amb l'objectiu d'acostar-se amb més profunditat a cadascuna de les realitats i analitzar el film en el seu context, el pedagog i crític de cinema Marcel·lí Borrell comentarà cadascuna de les projeccions i resoldrà tots els dubtes que el públic pugui plantejar. El cicle engegarà el 20 d'octubre amb la producció francesa Vacaciones contigo...y tu mujer, una comèdia on una mestra d'escola que espera gaudir d'unes vacances amb el seu amant acaba marxant sola de viatge.

Adam, la història de dues dones en situacions d'exclusió al Marroc que hauran de conviure malgrat les seves diferents realitats, es podrà veure a CaixaForum Lleida el 17 de novembre. La darrera pel·lícula del cicle que es projectarà aquest any serà el 15 de desembre amb el film 23 paseos. Amb aquesta projecció l'espectador podrà veure com dos desconeguts madurs es van descobrint mútuament mentre passegen els seus gossos.

Ja entrats al 2022, el 19 de gener es projectarà la pel·lícula La chica del brazalete, una interessant història d'assassinat on res no és com sembla i la veritat va sorgint a poc a poc mentre l'espectador és testimoni d'un judici on l'acusada ha de respondre preguntes inversemblants. Y llovieron pájaros serà la projecció del 16 de febrer, la història de tres ancians que després d'anys vivint aïllats, reben dues inesperades visites que els capgiraran els dies. Hope és el simbòlic títol de la pel·lícula que es presentarà el 16 de març, una història que posa el públic en la pell d'una parella que ha d'afrontar el càncer terminal de la protagonista.

Tancarà el cicle el 20 d'abril

Tancarà el cicle el 20 d'abril la pel·lícula de l'irlandès David Freyne Dating Amber, que transporta l'espectador a la Irlanda dels anys 90, on dos adolescents busquen un subterfugi per no rebre l'escarni públic, arran de la seva identitat i preferències sexuals. El cicle Matinals de cinema és una clara aposta de la Fundació "la Caixa" pel cinema independent i d'autor en l'àmbit internacional, una altra mirada al cinema que permet als amants del setè art endinsar-se en històries que no els deixaran indiferents.


Comentaris

envia el comentari