Catalunya Diari

CaixaForum Lleida obre les portes al Nadal amb l’espectacle Papirus

El centre cultural de "la Caixa" projectarà la pel·lícula La revolta dels contes

Imatge promocional de l'obra | LleidaDiari.cat

"la Caixa" presenta la programació especial que ha dissenyat per a CaixaForum Lleida per a les dates de Nadal. 

El centre cultural acollirà dos espectacles molt especials per a tota la família, projeccions i tallers destinats als més petits perquè puguin aprendre i alhora gaudir, a més d'un bon nombre de visites guiades a l'exposició Experiment any 2100 que ofereix actualment CaixaForum Lleida.Un escape room en format auditori

L'exposició Experiment any 2100

Bona part de la programació de Nadal s'articula al voltant de l'exposició Experiment any 2100. El visitant que s'acosti al centre cultural tindrà l'oportunitat de descobrir-hi l'exposició a través de visites guiades.

Però no només això: pels amants de la ciència-ficció i els jocs d'enginy, CaixaForum Lleida presenta l'espectacle Escape science, un escape room molt especial en format auditori on els participants hauran de seguir les pistes i els enigmes que planteja MIA, un robot d'intel·ligència artificial avançada, per descobrir la clau que garanteix la felicitat, la seguretat i la supervivència de l'espècie humana. Tot una experiència que es podrà viure al centre cultural per primera vegada.

Un espectacle que ha fet la volta al món

L'espectacle Papirus es representarà com a regal de Nadal, el dilluns 30 de desembre, a les 12 h i a les 18.00 hores. Concebuda per la companyia Xirriquiteula Teatre, l'obra està dedicada a tots els qui somien. La companyia combina l'humor i la creativitat per tractar temes com ara l'amistat, les pors que ens fan petits i l'esperança. Papirus ha recorregut diferents teatres d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, i ha estat premiat a diferents festivals: FETEN, Feria Europea de Teatro para Niños y Niñas de Gijón (2005); i la Fira de Teatre de Titelles de Lleida (2008), entre d'altres.

Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Cinema i tallers per a tota la família

El 22 de desembre, a les 12.00 hores els més petits i les seves famílies podran gaudir del cicle Petits cinèfils, amb la projecció de La revolta dels contes de la productora Magic Light Pictures. Dirigida per Jakob Schuh i Jan Lachauer, aquesta pel·lícula es basa en els contes tradicionals de la literatura infantil, que es barregen en un sol argument des de la visió moderna, aguda i políticament incorrecta del cèlebre autor britànic Roald Dahl (autor de contes com Charlie i la fàbrica de xocolata i Matilda, entre d'altres).

Els menuts també podran aprendre jugant. I ho faran a través dels tallers Sorprèn però és ciència, creat per experimentar i descobrir comportamentsinesperats tant de materials que tenim molt a l'abast com de materials no tan comuns i que són el resultat de la tecnologia moderna.

El taller Quiric, tot un clàssic de CaixaForum Lleida

De la mateixa manera, el taller Quiric, tot un clàssic de CaixaForum Lleida, estarà disponible durant les festes de Nadal. Una activitat que uneix joc i tecnologia i amb el qual els nens i nenes poden experimentar, a través del llenguatge tecnològic, aspectes com el dibuix lliure, les formes geomètriques, els sons de diferents instruments musicals o les emocions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari