Catalunya Diari

CaixaForum Lleida presenta l’exposició «Fotomatón Ciutadà», una instal·lació de fotografia participativa

Totes les fotografies es van realitzar el passat 11 de maig.
Totes les fotografies es van realitzar el passat 11 de maig. | LleidaDiari.cat

Un fons blanc plantat al carrer i una càmera de fotografia al davant. I d’aquest muntatge tan senzill en pot sorgir una experiència enriquidora i memorable. Es tracta del «Fotomatón Ciutadà», una activitat de fotografia col·lectiva que va tenir lloc el passat 11 de maig a l’exterior de CaixaForum Lleida, impulsada pel programa d’Art for Change 'la Caixa' i supervisada per Ruido Photo. Els fotògrafs i dinamitzadors d’aquest taller han estat 12 joves provinents de l’Associació Prosec Lleida, que van rebre una formació de fotografia per part dels professionals de Ruido Photo. Tot el coneixement i tècniques adquirides les van posar al servei dels ciutadans que, enmig d’un ambient festiu, propi del dia de la Festa Major de maig, passaven per davant del Fotomatón Ciutadà i hi participaven deixant-se fotografiar.  

Aquesta divendres a la tarda, en el marc del Dia Internacional dels Museus, ha tingut lloc a CaixaForum Lleida la inauguració de l’exposició de les fotografies resultants del «Fotomatón Ciuta». El conjunt de fotografies mostra que darrere hi ha un procés creatiu que ha arribat a un públic ampli, de diferents procedències, edats i àmbits culturals. Les imatges aconsegueixen dibuixar un retrat fidel dels participants, sense que el context sigui jutjat en unes imatges aparentment simples, però que expressen mirades i gests plens d’històries.

Els fotògrafs i dinamitzadors d’aquest taller han estat 12 joves provinents de l’Associació Prosec Lleida.
Els fotògrafs i dinamitzadors d’aquest taller han estat 12 joves provinents de l’Associació Prosec Lleida. | LleidaDiari.cat

 

Art for Change 'la Caixa'

El programa Art for Change 'la Caixa' és un generador de processos creatius liderats per un artista, en els quals participen col·lectius en situació de vulnerabilitat o persones d’un mateix entorn o barri, amb l’objectiu d’afavorir processos de transformació personal i social. Amb l’impuls d’aquestes iniciatives s’ofereix als participants l’oportunitat d’entrar en contacte amb l’art i la cultura, es fomenta la igualtat de condicions i oportunitats, i es contribueix a l’apoderament de persones o grups a través d’un procés artístic. 

A més de la creació de projectes propis, Art for Change 'la Caixa' convoca cada any ajudes per a projectes artístics d’entitats culturals i d’artistes que promocionin activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de desenvolupament personal i inclusió social, per tal de fomentar el paper actiu dels col·lectius que hi participen i dels professionals del món de la cultura. Ruido Photo és una entitat cultural amb una trajectòria de més de 10 anys mostrant problemàtiques socials a través de fotografies i vídeos, exposicions, llibres, fotografia participativa i formació. 

L'exposició es pot veure ja a CaixaForum Lleida.
L'exposició es pot veure ja a CaixaForum Lleida. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari