Catalunya Diari

CaixaForum Lleida presenta una oferta d’activitats àmplia i global per a la nova temporada

CaixaForum Lleida presenta una oferta d’activitats àmplia i global per a la nova temporada| Redacció - Fotografia:

 

La nova temporada del Centre Social i Cultural de l’Obra Social "la Caixa" a Lleida es regeix, un any més, per un principi clar: el caràcter cívic de CaixaForum com a espai d’unió entre cultura i ciutadania, cosa que es reflecteix en una oferta d’activitats àmplia i global en què tenen cabuda tots els públics. 

El model CaixaForum es continua consolidant com una plataforma dirigida a potenciar el valor de la cultura i del coneixement com a elements d’integració social. A través d'exposicions, concerts, cicles de conferències, debats d’actualitat, jornades socials, tallers educatius i familiars, i activitats dirigides a grups de persones grans, l’Obra Social ”la Caixa” promou el coneixement i el creixement personal de ciutadans i ciutadanes de totes les edats.
 
L’Obra Social ”la Caixa” obre el pròxim 19 de setembre la nova temporada d’exposicions amb la mostra 'Cellers. Cooperativisme + modernisme 1918-1923'. Produït a Catalunya. Organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'exposició s'emmarca en el programa Cellers Cooperatius que porten a terme conjuntament amb l’objectiu de rehabilitar vuit cellers modernistes de gran valor artístic, així com difondre la seva importància amb iniciatives com la mostra que ara acull CaixaForum Lleida. L’exposició pretén oferir algunes claus per entendre el valor artístic i la singularitat arquitectònica d’aquests cellers, també coneguts com les 'catedrals del vi' o 'cellers modernistes'. Es mostren diferents mirades i aproximacions a aquests edificis prenent com a fil conductor els arquitectes —sobretot Cèsar Martinell, que en va projectar més de la meitat— i les persones que hi van viure o que encara hi viuen: els pagesos que es van hipotecar per tirar endavant un projecte col·lectiu i els cooperativistes actuals que mantenen el compromís i l’orgull que van fer possibles aquests gegants arquitectònics. 
 
A continuació, l’Obra Social “la Caixa” presentarà a CaixaForum Lleida l’exposició 'Georges Méliès. La màgia del cinema', homenatge a qui ha estat anomenat el primer il·lusionista del cinema. La contribució del cineasta francès al setè art és fonamental. Va ser dibuixant, mag, director de teatre, actor, decorador, tècnic i també productor, realitzador i distribuïdor de més de 500 pel·lícules entre el 1896 i el 1912. 'Georges Méliès. La màgia del cinema', és la primera gran mostra al nostre país dedicada al primer il·lusionista del cinema. L’exposició aprofundeix en les arrels culturals, estètiques i tècniques de Méliès a partir de pel·lícules, fotografies, dibuixos, pòsters, aparells originals de l’època, vestuari, maquetes i documentació. Es projectaran alguns dels seus films més coneguts, amb una atenció especial a Le voyage dans la Lune (1902). La mostra s’ha dut a terme amb la col·laboració de La Cinémathèque française, que disposa de la col·lecció més important a escala mundial d’objectes de Méliès. 
 
Un any més, la programació de CaixaForum Lleida també inclourà temes socials i d’actualitat que evidencien la voluntat de l’Obra Social ”la Caixa” de reflexionar sobre les necessitats de la ciutadania i donar-hi resposta. Enguany, l'Obra Social "la Caixa" presentarà la mostra 'Invents', que reunirà alguns dels enginys més revolucionaris aplicats a països de l’Àfrica, Àsia i l’Amèrica Llatina. L’objectiu de l’exposició és fer conèixer solucions innovadores i adaptades a les condicions dels països en desenvolupament que contribueixen a millorar significativament la vida de les persones més vulnerables. Constitueix, doncs, una reivindicació del gran potencial social que s’obté quan s’uneixen la creativitat i la solidaritat, i es promouen l’emprenedoria i la innovació.
 
Com és habitual, el programa d’exposicions es completarà amb un seguit d’activitats que l’Obra Social ”la Caixa” porta a terme als centres CaixaForum i que ja s’han convertit en un referent en el panorama intel·lectual del nostre país. 


Comentaris

envia el comentari