Catalunya Diari

El CaixaForum Lleida projecta aquest diumenge 'El modern Sherlock Holmes', de Buster Keaton

La projecció anirà acompanyada d'una presentació i un col·loqui posterior i forma part del cicle de cinema adreçat al públic familiar

Buster Keaton
Buster Keaton | LleidaDiari.cat

El CaixaForum Lleida acollirà aquest diumenge a les 12.00 hores la projecció 'El modern Sherlock Holmes', de Buster Keaton. La projecció anirà acompanyada d'una presentació i un col·loqui posterior i forma part del cicle de cinema adreçat al públic familiar, dedicat a Buster Keaton i que es du a terme els diumenges 22 d'octubre, 12 de novembre i 17 de desembre, una cita imprescindible apta per a tots els públics amants del cinema a CaixaForum Lleida. En aquesta pel·lícula sobre la màgia del cinema, Keaton interpreta un projeccionista i conserge d'una sala de cine que somia amb ser un gran detectiu. El dia que es compromet amb la seva estimada, és acusat injustament d'haver robat el rellotge del seu futur sogre, qui el fa fora de casa i de la vida de la seva filla. Molt trist, tona a la feina, on es queda adormit i, en somnis, entra dins de la pel·lícula que està projectant. Allà es convertirà en el famós detectiu Sherlock Jr.

  

Considerat per bona part de la crítica com un autèntic mestre del cinema i un dels millors còmics de la història, les pel·lícules de Keaton han sabut envellir amb la dignitat de qui parla de temes universals: de la lluita de l'home contra un destí catastròfic i de la superació personal des de la determinació i la puresa moral. Director, guionista i actor, Buster Keaton és una de les grans estrelles del cinema mut nord-americà. El seu estil únic, caracteritzat per l'expressivitat i elasticitat del seu cos en contrast amb el posat seriós i impassible del seu rostre, el va fer famós arreu del món.


Comentaris

envia el comentari