Catalunya Diari

CaixaForum Lleida projecta el documental Leonora Carrington, The Lost Surrealist

Un redescobriment de la vida i obra de l'artista Leonora Carrington, que va viure i treballar durant el període surrealista dels anys trenta a París

CaixaForum Lleida projecta el documental Leonora Carrington, The Lost Surrealist aquest dijous a les 19.00 hores del vespre. Es tracta d'un redescobriment de la vida i obra de l'artista Leonora Carrington, que va viure i treballar durant el període surrealista dels anys trenta a París.

El documental Leonora Carrington, The Lost Surrealist és un redescobriment de la vida i obra de la pintora que va viure i treballar juntament amb Max Ernst, André Breton i Pablo Picasso a París. Carrington va néixer a l'aristocràcia britànica i aviat es va convertir en artista, i també en amant de Max Ernst durant el període surrealista dels anys trenta.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de Leonora Carrington
CaixaForum Lleida projecta el documental Leonora Carrington, The Lost Surrealist demà 22 d'abril | LleidaDiari.cat

Després que els nazis internessin Ernst, Carrington va tenir una crisi nerviosa i la van internar en un asil psiquiàtric espanyol. Poc després, se'n va escapar i es va establir finalment a Mèxic, on va viure la seva maduresa com a artista visionària, escultora i escriptora. El documental rendeix homenatge a una dona la contribució de la qual ha estat, històricament, passada per alt. El llargmetratge va guanyar el premi Grierson a la millor pel·lícula d'art i un premi Royal Television Society. Dir.: GRIFFITHS, 2017, REGNE UNIT. VOS

Forma part del cicle Sala C

El documental Leonora Carrington, The Lost Surrealist forma part del cicle Sala C: cinema, creació i art contemporani un cicle de projeccions de CaixaForum Lleida en el qual es pot gaudir d'una acurada selecció de documentals centrats en l'obra i els processos creatius de grans noms de l'art.

Sala C: cinema, creació i art contemporani és una aposta de la Fundació "la Caixa" per la cultura més innovadora i creativa dirigida a un públic inquiet. Una forma contemporània d'acostar-se al coneixement i a la creació cultural a través del cinema documental. La Fundació "la Caixa" col·labora en aquesta iniciativa amb Dart Festival, el certamen que representa el punt de trobada entre el cinema i l'art a Espanya. Es tracta del primer festival de cinema documental dedicat a l'art contemporani que té com a objectiu principal entrellaçar la cultura i el coneixement amb el gran públic, i ho fa a través de documentals que ofereixen una varietat d'enfocaments i propostes alternatives i atractives per al públic.

Una aposta i una oportunitat única

Aquesta iniciativa representa una aposta i una oportunitat única per donar a conèixer documentals que presten atenció als artistes, els seus processos creatius i les històries que hi ha darrere de les seves peces. Sala C és també un nou espai per veure pel·lícules que sovint queden fora dels circuits de les sales més comercials i que no són conegudes pel gran públic.

Dart Festival, es tracta del primer festival de cinema documental dedicat a l'art contemporani que té com a objectiu principal entrellaçar la cultura i el coneixement amb el gran públic, i ho fa a través de documentals que ofereixen una varietat d'enfocaments i propostes alternatives i atractives per al públic.


Comentaris

envia el comentari