Catalunya Diari

CaixaForum obre una finestra a la casa de músics, artistes i il·lustradors amb 'Encontres con/finats'

Aquest divendres s’iniciarà també un cicle d’òpera, de la mà de 'La flauta màgica', de Mozart

Cartell de l'esdeveniment
La iniciativa pretén retrobar els artistes en aquests dies de confinament | LleidaDiari.cat

CaixaForum obrirà a partir d'aquest divendres una finestra a la casa de músics, il·lustradors, directors de cine i dissenyadors a través del cicle Encontres con/finats, en el qual participaran l'il·lustrador Paco Roca, la directora de cine Alba Sotorra i músics com Rodrigo Cuevas i Ferran Palau.

També ho faran els estudis d'il·lustració i disseny Cabeza Patata i Lo Siento i els fotògrafs Anna Devís i Daniel Rueda. Aquests creadors compartiran a les xarxes socials dels centres culturals de la Fundació "la Caixa" com estan vivint el confinament, així com les seves preocupacions i habilitats més desconegudes. La iniciativa de CaixaForum té com a finalitat seguir difonent la cultura en temps de confinament dintre de la línia especial de continguts llançada als canals de Facebook, Twitter i Instagram en el marc de la campanya #JoEmQuedoACasa, després del tancament de centres a causa de la crisi del coronavirus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La versió digital de Trobades

El mestre de l'agitació folklòrica Rodrigo Cuevas serà l'encarregat de donar aquest divendres el tret de sortida de la versió digital de Trobades, que des de 2012 se succeeixen de forma presencial a CaixaForum i que ara es traslladen a la xarxa. Ho fan mantenint els valors del cicle i convertint-se en una col·lecció de vídeos on els creadors parlen des de la proximitat i comparteixen com estan vivint el confinament, quins descobriments han fet, quins projectes han pogut recuperar i quines són les seves preocupacions.

En aquestes càpsules, que es difondran els divendres, els creadors comparteixen, finalment, què faran per celebrar que el confinament ha arribat a la seva fi. Pel cicle presencial de Trobades han desfilat en els últims anys i fins ara rostres singulars com el de les il·lustradores Flavita Banana i Maria Hesse, estudis de disseny gràfic com Sin'n'Five i Àlex Trochut, els músics Ferran Palau, Maria Arnal i La Bien Querida, artistes com Núria Güell, Eugenio Merino i Angelica Dass, el grafiter Aryz i integrants de la companyia de circ francocatalana Baró d'Evel, entre un llarg etcètera.

Un cicle d'òpera

Aquest divendres, les xarxes socials de CaixaForum obriran un cicle d'òpera, que començarà amb La flauta mágica, de Wolfgang Amadeus Mozart, presentada per Marcel Gorgori i sobre la que s'adjuntarà un enllaç. A més, es difondran obres d'art que es troben confinades actualment en exposicions de la xarxa de CaixaForum, la inspiració de les quals anirà acompanyada d'una llista musical, diferents reflexions i càpsules de vídeo, entre altres continguts. Durant el cap de setmana, es compartirà la pel·lícula El Grúfal i la filla del Grúfal, dintre del cicle Petits cinèfils que es dirigeix al públic familiar.


Comentaris

envia el comentari