Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

CaixaForum Lleida presenta una nova edició d’Universos literaris

En el cicle, escriptors i artistes de renom dissertaran sobre les seves experiències més personals en la literatura
Imatge de l'escriptor Lorenzo Silva
CaixaForum Lleida presenta una nova edició d’Universos literaris | LleidaDiari.cat

"la Caixa", amb la col·laboració de la Fundació José Manuel Lara, presenta a CaixaForum Lleida una nova temporada d'Universos literaris, un cicle de conferències en què escriptors i artistes de renom tindran un espai per a poder conversar i desvelar davant del públic els secrets de la seva literatura i les seves influències, i per analitzar els seus gustos literaris.

 

El cicle de literatura s'iniciarà a CaixaForum Lleida aquest dijous 20 de febrer, a les 19.00 hores, i acollirà els escriptors Lorenzo Silva, l'actriu, directora de cinema i també escriptora Leticia Dolera, Najat El Hachmi i Alejandro Palomas,. Aquests convidats intentaran respondre a qüestions tan personals com quines situacions o històries els nodreixen o els inspiren a l'hora d'escriure, o com va néixer la seva vocació escriptora.

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Un espai per analitzar i respondre a qüestions de caràcter més literari

També hi haurà un espai perquè analitzin i responguin a qüestions de caràcter més literari, com les afinitats que s'estableixen entre clàssics i coetanis o com s'insereixen altres arts en l'escriptura. Universos literaris es va iniciar el 2017 i, gràcies a l'èxit del format, avui ja és una proposta consolidada als centres culturals CaixaForum.

 

En anteriors edicions, el cicle ha acollit artistes i escriptors de la talla d'Espido Freire, Víctor Amela, Eva García Sáenz de Urturi, David Trueba i Boris Izaguirre, entre d'altres. La famosa rima de Bécquer «Del salón en el ángulo oscuro...» serveix de punt de partida i de títol per a la reflexió sobre el tipus de relat que, des de fa gairebé quatre dècades, s'ha convertit en l'obstinació de Lorenzo Silva.

 

Una narració que aspiri a nodrir la consciència i la memòria

Hi ha històries que amb prou feines surten als diaris, que no hi són als llibres d'història, que no mira ningú, que no veu ningú i que, a força de no veure-les, s'obliden. Aquest és el territori natural d'una narració que aspiri a nodrir la consciència i la memòria, traient les històries postergades de l'angle fosc on viuen, com Bécquer va treure per sempre l'arpa dels seus versos, deixant que el lector es formuli les seves pròpies preguntes i esbossi, si ho vol, les seves respostes.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari