Catalunya Diari

Campi Qui Pugui estrenarà l'obra de teatre 'Camí a l’escola' a Lleida

Inspirat en el documental “Sur le chemin de l’école”, l’espectacle de la companyia lleidatana es podrà veure el proper 14 de març del 2020

Imatge de l'espectacle 'De camí a l'escola' | LleidaDiari.cat

Campi Qui Pugui estrenarà el seu nou espectacle 'Camí a l'escola' dins de la programació de LaTemporada Lleida. Aquests dies es troben fent residència artística al Teatre Municipal de l'Escorxador amb la presència de la seva directora, la reconeguda i premiada Rosa Díaz

Inspirat en el documental Sur le chemin de l'école (2013), l'espectacle, recomanat a partir de 6 anys, narra la història de tres germanes que s'han d'enfrontar diàriament amb una multitud d'adversitats i perills per arribar a l'escola. Una realitat per molts infants d'arreu del món, que són conscients que només l'educació els obrirà les portes a un futur millor. Cal destacar que part dels beneficis de l'espectacle es destinaran a l'associació Sur le chemin de l'école per assegurar l'escolarització en zones rural i problemàtiques d'arreu del món.

Rosa Díaz. Actriu i directora de teatre

Rosa Díaz, directora, actriu i autora, neix a Albacete el 1964 i des de l'any 1981 es dedica professionalment al teatre. Ha format part de companyies com Teatre Fènix, d'Albacete, de la qual va ser fundadora, i de Cambaleo Teatre de Madrid. Va col·laborar amb La Tartana Teatre, Johannes Vardar, Ur Teatre i Comediants, participant en la cavalcada de l'EXPO 92. Establerta a Granada des de l'any 1992, crea el 1993 la companyia Laví i Bel, i, en el any 1999, LaSal Teatre.

En els últims anys ha dedicat temps al treball de direcció (el qual compagina amb la seva pròpia companyia), treballant en companyies com Gar Produccions, Vagalume Teatre, L'HomeDibuixat, Axioma Teatre, Karlik Dansa Teatre, La Maquiné, Sorra a les butxaques, Vaivén Circo Danza, Dóna't Dansa, Pa sucats, i ara amb Campi qui Pugui.

Imatge de l'espectacle 'De camí a l'escola' | LleidaDiari.cat

 

La Rous. Companyia de teatre

La Rous és una companyia de teatre creada el 08/08/2008 per Rosa Díaz, actriu, directora i autora de teatre des de 1984. El seu primer espectacle com a companyia independent La Rous en l'any 2008, és La casa de l'avi, amb guió i direcció pròpies. Va obtenir el Premi a l'Millor espectacle a la Fira Internacional de Teatre per a Nens i Joves FETEN 09.

El 2011 estrena a FETEN seu segon espectacle, El refugi, amb el qual obté el Premi al Millor Espectacle i el Premi a la Millor Interpretació Femenina. El 2011 el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports li atorga el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2011, en reconeixement a la qualitat artística, coherència i originalitat dels seus espectacles. El 2013 estrena a La Mostra d'Igualada, Barcelona, el seu tercer espectacle, una nena. En 2014 rep a FETEN tres premis amb l'espectacle Una nena: a la Millor Interpretació Femenina, Millor Espai Escènic, i Millor Música Original per Iván Monjo.

Finalista als Premis Max 2014 amb l'espectacle Una Nena

En 2016, estrena Fils, el qual rep a FETEN, Premi a la Dramatúrgia i a la Interpretació Femenina. Espectacle recomanat per La Xarxa. La Rous desenvolupa també àrees d'investigació realitzant residències artístiques a l'estranger per aprofundir en noves formes de treball. Col·labora per mitjà de convenis amb la formació en pràctiques de futurs tècnics per a les Arts Escèniques. Imparteix cursos de formació en els camps de: direcció, interpretació i veu.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari