Catalunya Diari

'Campi Qui Pugui' comença una gira internacional que els portarà a sis països europeus i a Canadà

Reivindiquen la qualitat del teatre infantil de carrer que es fa a Catalunya, molt ben valorat a fora però encara menystingut al país

De cara a finals d'any, Campi Qui Pugui espera tancar més actuacions internacionals i ja estan negociant amb el mercat asiàtic. | LleidaDiari.cat

La companyia de teatre lleidatana Campi Qui Pugui (CQC), nascuda a Castellserà, a l'Urgell l'any 2009, farà aquest 2017 una gira internacional que els portarà a fer més de 60 actuacions en sis països europeus, Israel i per primera vegada a Montreal, a Canadà. És la temporada en què tenen programades més actuacions fora des que fa tres anys van iniciar un projecte per oferir-se com a companyia de teatre infantil de carrer a l'estranger donades les dificultats que es trobaven aquí per poder actuar. Un dels fundadors de la companyia, Jordi Pedrós, ha reivindicat la qualitat d'aquest gènere que es fa a Lleida i també a Catalunya, «molt ben valorat de la Jonquera cap amunt» però encara menystingut aquí. De cara a finals d'any, CQP espera tancar més actuacions internacionals i ja estan negociant amb el mercat asiàtic amb països com la Xina, Corea del Sud i Tailàndia.

Campi Qui Pugui és una de les companyies de teatre catalanes que més programació d'actuacions tenen en l'àmbit internacional. Fundada per Jordi Pedrós i Cristina Garcia van iniciar el seu recorregut internacional l'any 2013 després de comprovar les dificultats que tenien per aconseguir actuacions a Catalunya. Actualment tenen en cartera vuit espectacles programables, tant de teatre de carrer com itinerants, a més d'espectacles de sala. L'equip humà arriba fins a la trentena de persones en funció de l'espectacle i disposen d'una mitjana de quatre a cinc actors per fer les obres. 

Rats! i Manneken's Piss (guardonats amb el Premi Drac d'Or com a Millor espectacle de carrer a la Fira de Titelles de Lleida 2015 i 2016) són els dos espectacles amb els que realitzaran la fira internacional 2017. Aquests es complementen amb els itinerants Neenaw! Neenaw!, Més enllà del bosc i Clicks Ambulance. Pel que fa als espectacles de sala, La Blancaneus, El Gat en botes i La Rateta, complementen el seu catàleg, apte per a tots els públics. 

La companyia va iniciar el seu recorregut internacional l'any 2013. | LleidaDiari.cat

 

La temporada internacional de CQP ja va començar al gener a la Fira de cultura Internationale Kulturbörse de Freiburg (Alemanya) i aquest febrer han estat a Fetén (Gijón). La temporada de la companyia comptarà, de moment, amb 63 actuacions més a França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Portugal, Romania, Israel – on actuen per segon any consecutiu i ho fan en festival que es fa per Setmana Santa i amb públic musulmà – Àustria, i per primer cop a Amèrica del Nord, concretament a Montreal, al Canadà. Segons Jordi Pedrós, el 80% de les actuacions previstes per l'estiu són a l'àmbit internacional però tot i així, els espectadors lleidatans tindran l'oportunitat de veure els seus dos espectacles estrella al juny a Alpicat i a Lleida, on tancaran la temporada del Teatre de l'Escorxador.


Comentaris

envia el comentari