Catalunya Diari

Els Camps Elisis de Lleida acullen el tradicional Aplequet de Tardor

A les 8.00 hores del matí s'espera l'arribada de les colles al recinte

Imatge del cartell
Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

Els amants de l'Aplec del Caragol tenen aquest diumenge una cita que els hi farà rememorar aquesta popular festa lleidatana que té lloc entre finals del mes de maig i principis de juny. Els Camps Elisis de Lleida acullen diumenge el també tradicional Aplequet de Tardor, un esdeveniment on les colles es reuneixen, passen un dia de festa i germanor i preparen les ganes per a la gran festa de la primavera. El punt de sortida tindrà lloc a les 8.00 hores del matí amb l'arribada de les colles al recinte dels Camps Elisis. 

Seguidament, a les 10.00 hores s'iniciaran les activitats i competicions de bitlles i parxís, així com la sisena cursa de sacs. Entre les 11.00 i les 14.00 es faran jocs infantils de construcció amb festa i fusta i, a les 13.00 hores el ball de vermut que estarà amenitzat pel Café Latino Quartet. El dinar de germanor entre totes les colles se celebrarà a les 14.30 hores del migdia i, ja a la tarda, de 16.00 a 18.00, es tornaran a fer els jocs infantils. També hi haurà un ball de tarda a les 17.30 amb el Café Latino Quartet i, a les 19.00 hores, es donarà per finalitzada la festa amb el lliurament de premis.

L'Aplec canvia de data

L'Aplec del Caragol de Lleida canvia de dates. Així ho ha comunicat la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL) en un comunicat que ha fet arribar a finals de la setmana passada als caps de colla de les diferents penyes participants en aquesta tradicional festa. Segons expliquen, l'Aplec del Caragol de Lleida 2019 se celebrarà els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny, ja que una celebració d'aquesta magnitud no pot coincidir amb les eleccions municipals i europees fixades per l'any vinent -convocades el proper 26 de maig. Les dates previstes pel proper Aplec del Caragol eren els dies 24, 25 i 26 de maig.

Imatge d'arxiu d'un Aplequet
Imatge d'arxiu d'un Aplequet | LleidaDiari.cat

 

Des de la FECOLL informen que aquesta decisió ve donada per diversos factors: per qüestions de seguretat, ja que seria impossible comptar amb suficients agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra per vigilar tota la celebració, a més de la presència d'efectius de la Creu Roja; també ve donat pel fet que alguns o molts penyistes podrien treballar en aquesta data, en cas de ser cossos se seguretat, periodistes, membres de les taules electorals, interventors dels diferents partits polítics... Per aquest motiu, des de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol han decidit que «és més prudent i coherent traslladar la nostra activitat a la darrera setmana de maig».


Comentaris

envia el comentari