Catalunya Diari

Canvien els criteris d'admissió de l'Escola de Música de Lleida

Per afavorir la igualtat d’oportunitats per als nens i nenes que desitgin estudiar música

El Consell Escolar del Conservatori i Escola Municipal de Música ha aprovat aquesta setmana una modificació en els criteris d'admissió dels nens i nenes que volen accedir als cursos d'iniciació musical. A proposta de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Lleida, s'ha eliminat la prova de nivell obligatòria que havien de realitzar els infants de cinc anys i que era un aspecte determinant per poder accedir-hi.

En lloc d'aquesta prova, a partir d'aquest mateix curs s'estableixen uns criteris d'admissió que segueixen el model de la preinscripció escolar amb l'objectiu de «garantir la igualtat d'oportunitats per a tots els infants que desitgin aprendre música a l'Escola Municipal», ha explicat la responsable d'educació municipal, Sandra Castro.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, ha argumentat que la realització de proves de selecció per a nens de cinc anys «no és necessària és una escola municipal de música, que ha d'estar oberta a tota la ciutadania. La música és un llenguatge universal que forma part de la vida de l'infant des del seu inici i facilita el desenvolupament de les habilitats cognitives».

Les noves Normes d'Organització i Funcionament del Conservatori

Les noves Normes d'Organització i Funcionament del Conservatori i Escola Municipal de Música estableixen que, quan el nombre de sol·licituds sigui igual o inferior al nombre de places ofertes, es consideraran admeses totes les persones que ho sol·licitin. Quan les sol·licituds siguin superiors a les places que estan disponibles s'aplicaran els criteris generals i complementaris. En cas de situacions d'empat, es realitzarà un sorteig públic.

Els criteris generals d'accés estableixen els següents aspectes: domicili a la ciutat de Lleida (30 punts), germans/es al centre (20 punts), discapacitat igual i superior al 33% (10 punts), renda mínima garantida (10 punts). Els criteris complementaris estableixen 10 punts per formar part d'una família nombrosa o monoparental. En el canvi de la normativa d'accés s'ha incorporat també la reserva de 3 places per a infants amb necessitats educatives específiques als grups d'iniciació 1 i 2. La preinscripció per al Conservatori i Escola de Música de Lleida es podrà realitzar fins al 24 de març.

L'oferta educativa de l'escola inclou el nivell elemental (6 a 14 anys), nivell mitjà (a partir de dotze anys) i el Grau Professional on es poden cursar les especialitats d'instruments (flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, violí, viola, violoncel, contrabaix), instruments polifònics (acordió, guitarra, orgue, piano) i cant. L'Ajuntament de Lleida, per mitjà de l'Escola de Música, ofereix també l'Escola d'Adults (a partir dels 18 anys).


Comentaris

envia el comentari