Catalunya Diari

Caragolada solidària de la Fecoll aquest diumenge a la Seu d’Urgell

Se celebrarà l’acció destinada a recaptar fons pel projecte “Veus”

Imatge d'una caragolada solidària
Imatge d'una caragolada solidària | LleidaDiari.cat

Les Caragolades Solidàries de la Fecoll arriben aquest diumenge, 20 d'octubre, a la Seu d'Urgell. En aquesta ocasió l'escenari serà la plaça Patalín, entre les 12 i les 14 hores, on se celebrarà l'acció destinada a recaptar fons pel projecte "Veus" del Taller Claror de la Seu d'Urgell.

L'acte coincideix amb la celebració de la Fira de Sant Ermengol -Fira de Formatges Artesans del Pirineu (18-20 d'octubre), a la localitat de l'Alt Urgell. El tast solidari es realitzarà amb la col·laboració de voluntaris de les colles de l'Aplec i de l'associació Taller Claror. Se serviran caragols amb allioli, acompanyats de pa amb oli i un gotet de vi al preu de 3 euros.

En col·laboració amb el Punt Òmnia

El projecte Veus, iniciat fa tres anys en col·laboració amb el Punt Òmnia, potencia la inclusió social i el desenvolupament d'habilitats mitjançant teràpies comunicatives que precisen materials molt específics per dotar els usuaris/es del taller de la tecnologia necessària per a l'enregistrament i producció de les píndoles participatives (audiovisuals) contemplades en el projecte. De fet, en aquests anys, el Taller Claror ja ha participat en el Pregó de la Festa Major 2018 –amb un muntatge audiovisual– i va assumir la gravació de la Nadala Municipal de l'any passat.

Taller Claror és una associació privada, sense ànim de lucre, de caràcter social i en règim de concert amb el Departament d'Empresa de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. La seva finalitat és l'atenció, el suport i la prestació de serveis a les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de l'Alt Urgell, per tal de millorar-ne la qualitat de vida.

Les caragolades solidàries van néixer el 2018

Les caragolades solidàries van néixer el 2018, en el marc del programa #territoriAplec, com una iniciativa impulsada per la Fecoll i l'Obra Social "la Caixa"; amb el suport de la Diputació de Lleida i el patronat de turisme "Ara Lleida". El programa compta amb el patrocini de la Cooperativa Agrícola El Soleràs, oli oficial de la Central de Compres de l'Aplec; així com amb la col·laboració dels forns de pa Bon Blat, Llaràs i Serra; i Caragols Almacelles.

Enguany s'han celebrat Caragolades Solidàries per Creu Roja Les Garrigues (les Borges Blanques, 19 de gener), Acudam (Mollerussa, 17 de març), Aspros (Lleida, 25 de març), Grup Alba (Agramunt, 13 d'octubre) i, la del pròxim diumenge per Taller Claror (La Seu d'Urgell, 20 octubre).

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari