Catalunya Diari

El Carnaval de Lleida estrena concurs de disfresses i festival musical

El cartell és obra d’Èlia Guillen, estudiant de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol

Presentació del Carnaval a Lleida
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El Carnaval de Lleida incorpora aquest 2019 diverses novetats en la programació. D'una banda, es farà la passarel·la i concurs de disfresses, dissabte al matí, a la plaça de Sant Joan, amb premis i obert al conjunt de la ciutadania. De l'altra, dissabte a la nit hi haurà el Festival Teketé, al pavelló nou dels Camps Elisis, ambientat en la sèrie 'La Casa de Papel' i amb l'actuació d'artistes i deejays d'àmbit nacional i internacional, com Mozart La Para, Albert González, Juanjo García i Matt Lasong, entre altres.

La tinent d'alcalde, Montse Parra, ha presentat aquest dimarts el Carnaval de Lleida 2019, que inclou altres novetats, com el canvi d'ubicació a la tupinada popular del Dijous Gras, que es farà a la plaça de la Catedral i abans, a les 19.00 hores, o la participació de Pau Pi a la passejada Carnavalesca de dissabte al matí, abans de la Gran Rua. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les activitats del programa

La tinent d'alcalde, acompanyada de diversos membres de la Germandat Pau Pi, ha explicat les activitats del programa, amb les habituals Tupinada Popular, Marató de l'Ou, la Rua de Carnestoltes pel Centre Històric, la Gran Rua de Carnaval amb la lectura solemne del pregó a càrrec de sa Magestat Pau Pi, la Cursa de llits, l'animació infantil i el Ball del Vermut o l'enterro de la sardina.

El tret de sortida de la festa serà el dimecres 27, a les 18.30 hores, a la plaça de la Paeria, on la Unió de Teatreros Lleidatans (UTELL) farà representarà una sessió de teràpia col·lectiva per a les addcions del carnaval. Com posa al programa, és un curs adreçat a aquelles persones que estiguin enganzades a qualsevol acte del carnaval.

La imatge que il·lustra el cartell del Carnaval de Lelida 2019 és de l'Èlia Guillen, estudiant de 2n de Disseny Gràfica Publicitària de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol. L'autora ha explicat que la imatge representa el que per a ella és el Carnaval, amb una figura femenina centrada amb els cabells enlaire, l'antifaç, lluent i colors vius.

L'elaboració del cartell de Carnaval és una oportunitat per als estudiants per donar a conèixer el seu treball

La directora de l'Escola, Marta Pallarés, també l'ha definit com a visual, sintètic, plàstic, amb pocs elements però destacats, com l'antifaç o els colors. Pallarés ha explicat que l'elaboració del cartell de Carnaval és una oportunitat per als estudiants per donar a conèixer el seu treball, ja que el seu nom surt als cartells i els programes, que es difonen arreu. «És un exercici real», donat que és un exemple d'encàrrec que es trobaran a la vida laboral", ha dit. Segons Pallarés, el cartell «és un repte alhora que un orgull» i ha explicat que s'ha fet la selecció d'una vintena de propostes. La directora del centre ha agraït el suport del professorat i ha agraït la confiança de l'àrea de Cultura en l'encàrrec del cartell.

Diverses entitats col·laboren en l'organització del Carnaval. La Germandat Pau Piu és una de les principals, però també hi participen: Col·lectiu Cultural Cappont, cal Pijuan d'Artesa, l'Assocació de Comerciants de l'Eix Comercial, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Movistar, l'AV de Jaume I, Serveis municipals, entitats socials i culturals i comerciants del Centre Històric, Bonöbo Group, Castellers de Lleida, la Casa de Andalucia. Els participants en la Rua han de respectar les normes i les indicacions de l'organització perquè la desfilada es desenvolupi sense incidències. Aquesta informació es pot consultar a: http://cultura.paeria.cat/festes-i-cultura-popular/carnaval-2019#ruadecarnaval.


Comentaris

envia el comentari