Catalunya Diari

Els carrers de Lleida s'omplen de gent, roses i llibres des de primera hora

La rosa groga pren protagonisme i d'entre els llibres més venuts s'apunta a títols de novel·la negra, sobre l'1-O o el conflicte amb l'art de Sixena

Els carrers de Lleida s'han omplert de gent des de primera hora d'aquest dilluns al matí, cercant entre les parades de llibres i de roses l'exemplar perfecte per regalar o regalar-se. Els que acumulen més aglomeracions són, com cada any, l'Eix Comercial i la Rambla d'Aragó, on es concentren més paradistes per metre quadrat. A causa de la situació política, la rosa groga ha pres aquest any protagonisme, juntament amb la vermella. Moltes d'elles, a més, estaven embolicades amb l'estelada. Pel que fa als llibres, els autors lleidatans presenten enguany una trentena de novetats. Des del gremi de llibreters apunten que d'entre aquests estaran els més venuts, concretament dos títols de gènere negre així com els llibres dedicats a l'1 d'octubre i al conflicte amb l'art de Sixena.

L'Eix Comercial de Lleida, ple de gent passejant, i una parella al mig amb una rosa blanca
L'Eix Comercial de Lleida, ple de gent passejant, i una parella al mig amb una rosa blanca | LleidaDiari.cat

  

Segons els llibreters lleidatans, les vendes ja es van animar des de finals de setmana, sobretot dissabte i també diumenge, obert especialment com a dia previ a la Diada. Dels autors locals, dues dones amb dues novel·les de gènere negre estan al capdavant de les travesses com els títols que poden ser un èxit d'aquest Sant Jordi: la tercera entrega de la saga de la sergent Anna Grimm de Montse Sanjuan, «Anna Grimm: memòria mortal» i «Ulls Maragda» de Marta Alòs. Altres títols que s'estan venent molt són «La força d'un destí» de Martí Gironell o, en castellà,«Las hijas del capitán» de María Dueñas. També els llibres dedicats al Referèndum i al procés, com «1-O. Basat en fets reals», escrit per quatre periodistes lleidatans, o l'escrit per Francesc Canosa sobre el conflicte de les obres de Sixena.

Una noia amb un llaç groc i dues roses grogues, passejant per l'Eix Comercial de Lleida
Una noia amb un llaç groc i dues roses grogues, passejant per l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari