Catalunya Diari

El Castell de Gardeny obre portes per conèixer «La Poderosa Comanda Templera»

Turisme de Lleida ofert l’activitat cada quart diumenge de mes per mostrar la vida i l’organització que seguia aquesta comunitat

Imatge de la visita al Castell dels Templers
Imatge de la visita al Castell dels Templers | LleidaDiari.cat

Turisme de Lleida ha ofert aquest diumenge la visita a «La Poderosa Comanda Templera» de Gardeny, que permet al visitant endinsar-se en la vida de la comunitat templera i conèixer la vida i l'organització d'aquesta comunitat. Una dotzena de turistes, procedents de fora de la nostra ciutat, s'han atansat fins al turó per conèixer com era el dia a dia dels membres de l'orde del Temple. El conjunt monumental de Gardeny constitueix un dels testimonis més destacats de l'arquitectura templera aixecada a Catalunya durant la segona meitat del segle XII. Tot i que entre els segles XVII i XVIII es realitzarien modificacions que acabarien alterant l'antiga fisonomia del conjunt medieval, actualment es conserven nombrosos testimonis del recinte sobirà. Un espai delimitat per un perímetre de muralles i flanquejat per torres, a l'interior del qual es distribuirien els diferents edificis articulats entorn d'un pati central. 

Entre aquests edificis, hi ha la torre habitació, una construcció sòlida de dues plantes que reuniria diverses dependències: espais d'emmagatzematge, de residència o la torre de l'homenatge. També compta amb l'església romànica de Santa Maria de Gardeny, edifici singular de gran devoció en el seu moment. «La Poderosa Comanda Templera» i «Templer per un Dia» són dues propostes que Turisme de Lleida programa periòdicament (el quart diumenge de mes, la primera, i el segon, la segona), que tenen bona acollida per part dels visitants. La cinquena edició de les visites guiades de primavera incrementa, a més, les rutes programades incloent, a més de tots els dissabtes de primavera, la Setmana Santa i els ponts festius. Així mateix, es reforcen, també, les visites al Castell dels Templers.

Turisme de Lleida posa en marxa una nova edició del programa de rutes guiades i interactives per descobrir l'essència cultural de la ciutat, els seus racons, les seves llegendes, els seus personatges, en definitiva, la seva rica història. La gran demanda i la molta afluència de visitants han fet que s'hagi incrementat aquest servei oferint més visites guiades durant la Setmana Santa i els ponts festius, a més dels dissabtes de primavera ja programats i incorporant, a més, una nova ruta com és la de «Cultura Viva».


Comentaris

envia el comentari