Catalunya Diari

El Castell dels Templers de Gardeny reobre dissabte les seves portes

El castell templer inicia la temporada de primavera, coincidint amb la Setmana Santa

Imatge del Castell dels Templers
El centre patrimonial del Castell dels Templers de Gardeny reobre dissabte les seves portes | LleidaDiari.cat

El centre patrimonial del Castell Templers de Gardeny reobre les portes aquest dissabte, 27 de març, coincidint amb la Setmana Santa i com a inici de la temporada de primavera. L'obertura es fa després de 4 mesos de tancament a causa de les restriccions per la covid-19 dissabte.

La represa de l'activitat turística i cultural que genera el Castell de Gardeny s'ha reforçat amb noves visites guiades que també es podran fer els diumenges. Els dissabtes, els diumenges i els dies festius de primavera, en horari de 10 a 13.30 h, els visitants podran descobrir el Castell, els seus espais i la seva història. El recorregut inclou el centre d'interpretació ubicat al celler del Castell, on es pot gaudir d'un audiovisual que explica qui eren els templers, els seus indicis fundacionals amb les croades a Terra Santa i fins a la dissolució de l'Orde.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més, l'entorn del castell permet contemplar unes magnífiques visites des del Turó i gaudir d'un espai que combina el patrimoni amb la natura i el paisatge de la ciutat, de la seva horta i el riu Segre.

Part fonamental del patrimoni de la ciutat

El castell templer de Gardeny esdevé part fonamental del patrimoni de la ciutat i es configura com a reclam incontestable per posicionar la ciutat com a destinació de Turisme Cultural i Patrimonial. L'any 1252 es documenta per primera vegada la presència efectiva dels Templers a Gardeny.

La Casa Templera de Gardeny es va convertir en un dels principals centres templers de la Corona d'Aragó. L'any 1294, les parets de Gardeny acolliren el darrer mestre de l'orde, Jacques de Molay, condemnat a la foguera pocs anys després a París, en dissoldre's l'orde.

Espai patrimonial i cultural segur

Els espais del Castell estan preparats per acollir els visitants amb mesures de prevenció i confort:

- És obligatori l'ús de mascareta.

- Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants.

- L'aforament està limitat a les capacitats decretades.

- Cal mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones.

- Es realitza la neteja i desinfecció periòdica dels espais.

- Cal seguir les indicacions del personal d'atenció al públic.


Comentaris

envia el comentari