Catalunya Diari

Els Castellers de Lleida celebren el XXIII aniversari amb una diada a la plaça Paeria

Han compartit l’inici de temporada amb els Castellers de Barcelona i els Margeners de Guissona

La jornada ha omplert la Plaça de la Paeria de Lleida.
La jornada ha omplert la Plaça de la Paeria de Lleida. | LleidaDiari.cat

Els Castellers de Lleida han iniciat aquest dissabte a la tarda la temporada castellera a la Plaça Paeria, celebrant la Diada amb motiu del seu XXIII aniversari. En aquesta primera actuació a casa, els de bordeus han fet amb èxit tres castells de set: un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7 i han tancat actuació amb un 4 de 7. La diada l’han compartit amb els Castellers de Barcelona i els Margeners de Guissona, la segona colla castellera de les Terres de Lleida que s’estrenaven a la plaça.

El cap de colla, Llorenç Llaveria, s’ha mostrat satisfet amb l’actuació d’aquest dissabte, quan al finalitzar l’actuació s’ha dirigit als assistents des de la finestra de l’Ajuntament de Lleida, animant-los a preparar-se per atacar els castells de 8.

Durant aquesta temporada que aquest dissabte ha començat, la colla lleidatana té previst fer més de 25 actuacions, entre les quals cal destacar Diada de Sant Miquel on, conjuntament amb els Castellers de Lleida, hi seran presents 3 de les 6 millors colles del món casteller: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls i Capgrossos de Mataró. L’aposta per fer una gran diada de Festa Major ve motivada per l’objectiu de situar la ciutat de Lleida en el centre del focus mediàtic del món casteller: no en va, la capital de la Terra Ferma acollirà un dels pocs duels Vallencs que es veuran aquesta la temporada. 

Els Castellers de Lleida han compartit plaça amb els Castellers de Barcelona i els Margeners de Guissona.
Els Castellers de Lleida han compartit plaça amb els Castellers de Barcelona i els Margeners de Guissona. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari