Catalunya Diari

Catorze carrosses desfilaran en la cavalcada de Reis 2016 de Lleida, en què es repartiran 2,5 tones de caramels

Catorze carrosses desfilaran en la cavalcada de Reis 2016 de Lleida, en què es repartiran 2,5 tones de caramels| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La cavalcada de Reis 2016 a la ciutat Lleida repartirà unes 2,5 tones de caramels, la majoria dels quals es lliuraran en mà com a mesura de seguretat, tot i que també se'n llençaran des de les 14 carrosses que desfilaran, a banda del bus turístic.

La cavalcada, que comptarà amb uns 600 col·laboradors, seguirà l'itinerari iniciat fa dos anys, des de l'estació de Renfe, passant per la Rambla Ferran, creuant el pont Vell i després el pont de la Universitat, fins arribar davant de la Paeria on es farà la recepció oficial a Ses Majestats d'Orient. La Federació d'Associacions de Veïns de Lleida ha posat en marxa enguany una campanya de recollida d'alimentació infantil, coincidint amb les visites que el Gran Camarlenc farà a les entitats veïnals a partir d'aquest dimecres per recollir les cartes dels nens lleidatans.
 
Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran, com és tradició, el 5 de gener a les 17.30 hores a l'estació Lleida-Pirineus en un tren històric. Un cop allà, s'enfilaran a les carrosses per iniciar el recorregut que els portarà pels diferents barris de la ciutat, creuant dos cops el riu Segre. A més de les 14 carrosses i el bus turístic, a la cavalcada hi participaran grups d'animació, bandes de música, els Armats, els gegants de la ciutat o el Marraco, a més dels camions carregats de regals i personal de seguretat. 
 
Els caramels es tornaran a repartir, majoritàriament, donats en mà per evitar qualsevol tipus d'accident. La tinenta d'alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Montse Parra, ha destacat que es posarà especial atenció en aquest tema per tal de garantir la màxima seguretat de petits i grans i el bon desenvolupament de la desfilada. Cal tenir en compte que la cavalcada de Lleida aplega cada any unes 25.000 persones, esdevenint una de les festes populars amb més participació a la capital del Segrià, segons ha remarcat Parra.
 
El recorregut de la comitiva reial s'iniciarà a les 18.00 hores a la plaça Ramon Berenguer, seguirà per Rambla de Ferran, avinguda Francesc Macià, pont Vell, avinguda de les Garrigues, avinguda de València, pont Universitat, avinguda Madrid, avinguda Blondel, fins arribar a davant del palau de la Paeria, on els Reis Mags baixaran de les carrosses i pujaran a l'escenari preparat per a rebre als nens i nenes que els vulguin saludar.
 
Recollida solidària d'aliments infantils
Una de les novetats d'enguany, prèvia a la celebració de la cavalcada de Reis, és la iniciativa solidària que ha posat en marxa la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Lleida, amb el suport del Banc dels Aliments, i que consistirà en la recollida d'alimentació infantil per poder atendre les necessitats de les famílies amb problemes econòmics, segons ha explicat el vicepresident de la FAV, Francesc Rosselló. 
 
Així, la federació vol aprofitar les visites que el Gran Camarlenc iniciarà aquest dimecres a les diferents entitats veïnals per recollir les cartes dels nens lleidatans per dur a terme una recollida d'aliments infantils. D'aquesta manera, les persones que vulguin col·laborar podran fer les seves aportacions en les caixes que hi haurà en la majoria d'associacions de veïns de la ciutat, coincidint amb la visita del Gran Camarlenc. També es podran fer a la Paeria i al Cucalòcum. 


Comentaris

envia el comentari