Catalunya Diari

La CCMA i la Paeria signen un acord de col·laboració per a la difusió d'Animac

La 23a Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya se celebrarà del 21 al 24 de febrer, amb l'animació stop motion com a eix central

El cartell de l'Animac de l'edició del 2019
El cartell de l'Animac de l'edició del 2019 | LleidaDiari.cat

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Ajuntament de Lleida han signat un acord de col·laboració per a la difusió de les activitats d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya. Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants de Catalunya, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació. La 23a edició de l'Animac se celebrarà a Lleida del 21 al 24 de febrer amb el món de l'animació stop motion com a tema principal. Segons l'acord entre la CCMA i l'Ajuntament de Lleida, tant TV3 com Catalunya Ràdio, que són mitjans col·laboradors d'Animac, informaran i faran un ampli seguiment de totes les activitats de la Mostra a través de diferents espais.

A més del seu programa de projeccions – amb les seccions habituals de llargmetratges, curtmetratges, curts d'estudiants de tot el món, monogràfics i sèries – Animac 2019 oferirà un any més conferències i activitats amb els grans de l'animació per a autors, professionals i estudiants, espectacles en directe, tallers, i la secció Petit Animac per al públic familiar. Animac és la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, organitzada i produïda per l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. La Mostra va ser creada l'any 1996 i, des d'aleshores, ha esdevingut un esdeveniment audiovisual de prestigi, reconegut a escala internacional. Amb el pas dels anys, Animac ha consolidat el seu caràcter independent i artístic.

L'Animac 2019 estarà inspirat en l'stop motion

Animac 2019, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida i amb el suport de l'ICEC – Institut Català de les Empreses Culturals, l'ICAA – Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales – i CaixaForum Lleida, entre altres col·laboradors, tindrà com a tema principal el món de l'animació stop motion, una tècnica que dóna vida fotograma a fotograma a personatges de plastilina, titelles, ceràmica, fotografies, pintura sobre vidre i tants altres materials com la imaginació de l'artista pugui somiar. Tot inspirant-se en l'stop motion i jugant amb el volum, els materials i les textures tan característics d'aquesta tècnica, un any més, l'il·lustrador i animador lleidatà Carles Porta ens sorprèn amb la imatge per aquesta 23a edició d'Animac.


Comentaris

envia el comentari