Catalunya Diari

Cervera clou ‘Mènsula' amb més d’un miler de visitants

L’exposició, una mirada col·lectiva de 15 artistes a les mènsules, un dels elements patrimonials més característics de l’edifici de La Paeria

ens interactuant amb una de les escultures del diàleg 'Mènsula'
ens interactuant amb una de les escultures del diàleg 'Mènsula' | Jordi Prat

'Mènsula', el #diàleg2 del cicle 'Diàlegs', amb el qual s'interactua amb el patrimoni de Cervera, es tancarà aquest diumenge amb més d'un miler de visitants. En l'activitat, una quinzena d'artistes han realitzat una mirada col·lectiva sobre les mènsules, un dels elements patrimonials característics dels balcons de la Paeria de Cervera.

L'exposició ha format part del cicle 'Diàlegs', intervencions artístiques amb diferents obres, espais patrimonials, carrers i places de la ciutat. El cicle es va inaugurar amb 'Sakura - Una mirada d'aquí a l'Orient' inspirada en l'ametller, en la qual l'artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus reivindica la importància del paisatge de proximitat. Caus va establir un diàleg entre els ametllers i el paisatge com a elements que formen part del patrimoni natural de la Segarra. El co-comissari de Cervera 2019, Marc Comas, destaca que 'Mènsula ha servit per valorar els artistes del territori, acostar l'art contemporani a Cervera i apropar disciplines com l'escultura, la pintura i les intervencions a un públic molt divers, de diferents edats i procedències.

'#Bachendansa', a Sant Guim de Freixenet

Després de la seva estrena a Guissona, el mateix diumenge 4 d'agost, el Sindicat de Sant Guim de Freixenet acollirà a les 22.30 hores l'espectacle '#Bachendansa', una producció pròpia de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. L'obra és un treball conjunt de dues entitats culturals de la comarca de la Segarra: la Jove Companyia de l'escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida pel cerverí Jordi Castellà.

'Els concerts de Brandenburg núm. 3 i 5' de Johann Sebastian Bach seran les obres més destacades que es reinterpretaran al programa. Els concerts del geni del barroc contenen alguns aspectes experimentals i innovadors per a l'època, com la supressió del contrast entre un petit grup de solistes i un major grup de cordes acompanyant, a més del tractament virtuós del clavicèmbal.

Estrena de l'espectacle #Bachendansa el passat 20 de juliol a la plaça de l'Església de Guissona
Estrena de l'espectacle #Bachendansa el passat 20 de juliol a la plaça de l'Església de Guissona | Jordi Prat

 

El mes de desembre, '#Bachendansa' servirà per cloure els actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. De fet, el muntatge sintetitza alguns dels conceptes prioritaris de l'esdeveniment, com l'aposta pel territori, la producció pròpia, la multidisciplinarietat i el diàleg contemporani.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari