Catalunya Diari

Cervera es converteix en capital del món lutier

Imatge de la fira de Lutiers
Imatge de la fira de Lutiers | LleidaDiari.cat

Cervera s'ha convertit aquest dimarts, 23 juliol, en la capital europea del món lutier gràcies a la celebració d'una nova edició de la fira més important d'aquest àmbit. Els passadissos de la Universitat han acollit un total de 15 tallers i més de 18 artesans que, durant tota la jornada, han exposat els seus instruments als centenars de curiosos que han visitat la Fira. El certamen també ha programat visites guiades i una taula rodona sobre "Els Lutiers a Barcelona en el segle XIX" amb Josep Borràs (ponent) i David Puertas (moderador).

Un dels grans reclams d'aquesta XVI edició de la Fira, ha estat poder veure i escoltar un contrabaix, Agustí Altimira, datat de l'any 1837 d'un gran valor històric. Paral·lelament, Cervera acull el Festival i el Curs de música que s'estan desenvolupant amb tota normalitat i amb un important èxit de públic. Precisament, el Festival viu aquesta nit, a les 22.00 hores, un concert dedicat a la Fira de Lutiers sota el títol "Del Barroc al Classicisme amb el contrabaix". En aquesta actuació, el públic podrà escoltar el so d'instruments del segle XVIII i XIX, on destaca un contrabaix Agustí Altimira (1837-1880). 

El concert anirà a càrrec del prestigiós Ensemble Viena Alchemica

El concert anirà a càrrec del prestigiós Ensemble Viena Alchemica -dirigit per la talentosa violinista Lina Tur i el contrabaixista Andrew Ackerman-. Presentaran obres poc conegudes de compositors cabdals del Barroc i del Classicisme: Vivaldi a Venècia i Corelli a Roma són els màxims exponents del Barroc italià, de la mateixa manera que Haydn i Mozart, representen el cim del Classicisme vienès.

Demà dimecres, el Festival ha programat un concert de música de cambra a càrrec dels intèrprets Olga Aleshinski, violí; Emile Cantor i Anna Puig, viola; Oriol Aymat i Erica Wise, violoncel; Eduardo Martínez, oboè; Andreu Riera i Astrid Steinschaden, piano. El Vila-Closa, per la seva banda, oferirà dimecres un concert de contrabaix dirigit per Marta Riera al singular espai de Sant Joan Degollat. Cal recordar que la Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

Imatge de la fira de Lutiers
Imatge de la fira de Lutiers | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari