Catalunya Diari

Una cervesa artesana elaborada a Lleida, guanya l’or del certamen internacional Meininger’s

La varietat Saison Milk Shake Ipa de The Goover destaca entre prop de 1000 cerveses de diferents varietats de tot el món i consegueix un or en la categoria Session IPA

Imatge d'arxiu d'una cervesa
The Goover, la cervesa artesana elaborada a Lleida, guanya l’or del certamen internacional alemany Meininger’s | Pixabay

La cervesa artesana The Goover, de Sabadell, elaborada en el brew hub Clic&Brew a Lleida, ha estat reconeguda en un dels certàmens de cervesa més prestigiosos de món: el Meininger 's International Craft Beer Award. La varietat Saison Milk Shake IPA ha aconseguit la medalla d'or en la categoria de Session IPA.

Després de més d'un any de proves i tests de formulacions, The Goover, amb les seves dues varietats, Cream Ale i Session Milkshake IPA, es caracteritza per recuperar i experimentar en les seves fórmules amb cerveses tradicionals i amb estils poc habituals, buscant receptes equilibrades, riques en matisos.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

És un projecte liderat per l'emprenedor Ricard Úbeda

És un projecte liderat per l'emprenedor Ricard Úbeda, que recupera sabors i matisos històrics, en un exercici de mescla i equilibri que aporta frescor i varietat al món de les cerveses. «Som una cervesera artesana molt recent, que neix de l'aprenentatge constant, la paciència i la il·lusió per veure la maduració i evolució d'ingredients. Volem aportar alguna cosa nova des de la nostra passió i la tasca artesanal», explica Úbeda.

La cervesa guardonada és la Saison Milkshake IPA, amb aromes d'espècies, sobretot a pebre, i posseeix un equilibri entre les aromes de malt i els llúpols. Es diferencia d'altres de la seva varietat per la incorporació de lactosa per equilibrar la sequedat dels llevats Saison. The Goover també té la varietat Cream Ale, que es caracteritza per ser neta, suau, saborosa, fàcil de prendre i refrescant, però amb més cos que les típiques lagers americanes. Està fermentada amb un llevat Ale a temperatures més baixes del normal i llevats Lager fermentades a temperatura més alta del que és habitual.

Una de les competicions més reconegudes

El Meininger 's International Craft Beer Award és una de les competicions més reconegudes. Amb la seva metodologia de tast, la competició estableix nous estàndards en el camp de l'avaluació de cervesa. Basat en l'esquema internacional de 100-punts, les cerveses no són comparades entre elles, sinó avaluades individualment mitjançant un tast a cegues per un jurat d'experts, segons la seva aparença, olor, gust o plaer a l'hora de degustar.

A més, la competició descriu cada cervesa tastada d'acord amb les aromes i altres atributs típics per a cada estil de cervesa específic. Això serveix per crear un diagrama d'aromes comprensible per al món cerveser i per als consumidors. «Durant quatre dies aquest any, els nostres 45 experts en cervesa van provar el gran i variat món de les especialitats de cervesa per premiar només a les millors amb una medalla», manifesta Christian Wolf, Tasting Director del certamen1
Aquest any, només 3 cerveseres espanyoles2 s'han alçat amb premis.

Entre elles, The Goover amb el seu Saison Milkshake IPA en la categoria Session IPA; Barrica, de Mahou, ha aconseguit un platí amb el seu Barrica bourbon, 2 ors amb Barrica 12 mesos i Barrica Original; i una plata amb Mahou 0,0 torrada. I la cervesera Mica 1 medalla de plata amb la seva Imperial Stout.


Comentaris

envia el comentari