El cineasta David Trueba imparteix aquest dijous una conferència al CaixaForum Lleida

David Trueba impartirà aquesta tarda al CaixaForum Lleida la conferència que porta per títol «Entre la Pàgina i el fotograma»
Imatge de David Trueba | LleidaDiari.cat

David Trueba impartirà aquesta tarda al CaixaForum Lleida la conferència que porta per títol «Entre la Pàgina i el fotograma», en la qual desgranarà els seus referents literaris i cinematogràfics combinant narratives de tots dos gèneres i confessant-nos els seus plaers prohibits. David Trueba va estudiar periodisme i aviat va començar a treballar a la premsa, la ràdio i la televisió. Com a guionista, va debutar amb la pel·lícula «Amo tu cama rica» (1992), d'Emilio Martínez-Lázaro.

 

Després d'estudiar a l'American Film Institute de Los Angeles, va continuar la seva carrera a Espanya amb el guió de «Los peores años de nuestra vida», novament sota la direcció d'Emilio Martínez-Lázaro, un dels grans èxits de 1994. En aquella època també va treballar a la televisió, on va codirigir el xou «El peor programa de la semana» juntament amb «El Gran Wyoming» (1993-94).

 

Els seus èxits com a guionista segueixen amb el documental de Carles Bosch Balseros (2002), del qual també va ser coproductor i que va ser nominat a l'Oscar. Una de les seves pel·lícules posteriors com a director va ser «Bienvenido a casa» (2006), amb la qual va rebre el premi al Millor Director al Festival de Màlaga. 

L'any 2010 crea i dirigeix la sèrie de televisió per a Canal + «¿Qué fue de Jorge Sanz?» El 2011 torna al cinema amb Madrid, 1987, que participa en la secció oficial del Festival de Sundance. Escriptor també de cinc novel·les a l'editorial Anagrama que han estat traduïdes a més de deu llengües: «Abierto toda la noche» (1995), «Cuatro Amigos» (1999), «Saber Perder» (2008) (Premi Nacional de la Crítica a la Millor Novel·la, finalista del prestigiós premi Médicis en la seva traducció francesa i Novel·la de l'Any per «El Cultural d'El Mundo, Blitz» (2015) i «Tierra de campos» (2017).

 

Els seus articles de premsa han estat recollits en diverses antologies, una de les quals és «Érase una vez» (Debate, 2013). «Entre la pàgina i el fotograma» forma part del cicle Universos Literaris que té lloc els dies 1, 8 i 15 de març i 16 de maig, a CaxiaForum Lleida, coordinat per l'escriptor Martí Sales i impartit pels escriptors i artistes de renom: Roger Mas, Espido Freire, David Trueba i Mario Gas els quals ens despleguen l'univers dels seus mites, ens revelen els seus moments iniciàtics i ens expliquen, fil per randa, què els inspira i com enreden la musa.Comentaris

envia el comentari