Catalunya Diari

Som Cinema arrenca la seva vuitena edició amb un relat de crítica social sobre immigració

El Cafè del Teatre acollirà a partir de 20.30 hores la projecció del documental catalano-mexicà 'Al otro lado del muro'

Cartell del Som Cinema
Cartell del Som Cinema | LleidaDiari.cat

La Mostra de Cinema i Audiovisual Català Som Cinema arrenca aquest dimecres amb una sessió 'Off Som Cinema', prèvia a l'inici del festival, que tindrà lloc del 18 al 22 d'octubre. El Cafè del Teatre acollirà a partir de 20.30 hores la projecció del documental catalano-mexicà 'Al otro lado del muro', un relat de crítica social sobre immigració i justícia amb dos joves protagonistes. La sessió clourà amb un col·loqui-debat sobre l'obra conduït per Marta Serra, Llicenciada en Filosofia per la UB i Llicenciatura d'Antropologia social i cultural per la URV. Serà el primer tast d'una àmplia programació que comptarà, a partir del dia 18, amb una trentena de produccions.

La pel·lícula 'Matar a Dios' serà l'encarregada d'inaugurar aquesta vuitena edició de la Mostra, el dijous 19 d'octubre (20.30 hores al Teatre Municipal de l'Escorxador). La pel·lícula participa en la Secció Oficial competitiva de llargmetratges de ficció després de la seva estrena al Festival de Sitges. Assistiran al passi el seu productor, Norbert Llaràs, els directors, Caye Casas i Albert Pintó, i el reconegut actor Boris Ruiz. Aquest és el primer llargmetratge d'aquests dos directors després d'haver realitzat el multi premiat curtmetratge 'Nada SA', programat en el Som Cinema del 2015. Albert Pintó va guanyar aquell mateix any el Premi Som Cinema al Millor Curtmetratge amb la producció de l'ESCAC 'Aún hay tiempo'.

Des de València arriba també amb el llarg La familia (Dementia), així com dos realitzacions que es van presentar en la secció ZonaZine del Festival de Màlaga: 'No quiero perderte nunca' i 'Blue rai' que va obtenir el Premi del Públic. La presència balear ve de la mà de 'En acabar', primera realització dels seus directors. En aquest mateix apartat s'estrenarà l'òpera prima tarragonina 'El dulce sabor del limón' i la lleidatana 'Algo de Valentina', del cineasta Jordi Celma.
 

Les categories de Documentals es veuen refermades amb produccions d'alta qualitat, tant en realització com en contingut, comptant amb llargmetratges d'ampli recorregut per festivals nacionals i internacionals com 'La substància', 'Desde que bailas', 'Classe valenta' i 'Lesa humanitat', aquesta darrera amb estrena a Lleida. També és rellevant la participació procedent de les Balears amb 'Vida i mort d'un arquitecte' i 'Espies en l'arena, objectiu espanya'.

En la secció de Curtmetratges Documentals ressalta la participació de produccions del grau de comunicació de la UPF i de diverses productores professionals. Finalment, en l'apartat Curtmetratges de Ficció ressalten treballs com 'Amo', 'Cavalls morts' (curt d'animació presentat a la passada edició Animac 2017), 'Les bones nenes', 'L'home llop', 'Rol', 'Mon germà' o 'Waste', entre altres.

Una de les novetats a dins de les Activitats Paral·leles és la taula rodona Actors i actrius, nous talents que es realitzarà a les instal·lacions del Magical Mèdia. Estarà moderada per Santi Lapeira, President del Col·legi de directors i directores de cinema de Catalunya i Director del CECAAC. Estan confirmades les assistències del director de càstings, Pep Armengol i els actors i actrius Bruna Cusí, Júlia Creus, David Solans, Ricard Balada, Víctor Rebull i Ginebra Vall.
 


Comentaris

envia el comentari