Catalunya Diari

Som Cinema projectarà fins diumenge a Lleida trenta produccions

El festival s'inaugura s'ha inaugurat amb la projecció de «Puta y Amada», de Marc Ferrer

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La 9a edició de Som Cinema dóna el tret de sortida a la projecció de trenta produccions realitzades als Països Catalans, que es podran veure des d'aquest dijous i fins diumenge a la ciutat de Lleida. El film «Puta y Amada» (2018), de Marc Ferrer, va inaugurar aquest dijous al vespre el Festival de l'Audiovisual Català, l'únic dedicat a produccions joves i independents. En el marc de l'acte d'obertura, que va tenir lloc al Cafè del Teatre de la capital del Segrià, també es va retre homenatge a la redacció de Barcelona de la històrica revista Fotogramas, tancada recentment. Durant quatre dies, el públic de Som Cinema podrà gaudir de creacions d'artistes emergents que representen la cinematografia catalana més jove i trencadora.

La secció oficial de Som Cinema presenta sis llargmetratges. A més del film que inaugurà la 9a edició del certamen, «Puta y Amada», també es podran veure «Quiero lo eterno», de Miguel Angel Blanca; «M'esperaràs?», de Carles Alberola; «Framed», de Marc Martínez Jordán; «Jo la busco», de Sara Gutiérrez, i «Ana de Dia», de Andrea Jaurrieta. Som Cinema també debatrà sobre la realitat de la dona al sector amb directores i actrius del setè art. Serà el dissabte, a les 11.00 hores, al Magical Media de Lleida, on també es farà una visita per als professionals i assistents a la taula rodona. Som Cinema, en col·laboració amb el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya també organitza un FilmMarket per oferir distribució i canals de difusió a pel·lícules que es presenten al festival. Les sessions de treball es faran dissabte, a partir de les 12.00 hores, al Magical, seu del CECAAC.

Diumenge es farà la cloenda, a les 20.00 hores, al Cafè del Teatre, amb la projecció del documental «Miquel Porter i Moix: la república de la llibertat i el bon humor», d'Anastasi Rinos. El productor d'aquest treball, Paco Poch -productor de la pel·lícula guardonada amb la darrera Conxa d'Or a Sant Sebastià- serà una de les moltes presències del festival Som Cinema, entre directors i actors, entre altres. A la cloenda es lliuraran els guardons al Millor Llargmetratge 4rt Premi Arts Audiovisuals Institut d'Estudis Ilerdencs 2018; al Millor documental llarg i documental curt Premi Grup Segre, i el premi al Millor curtmetratge que atorga el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya.

Durant la presentació, la tinent d'alcalde i regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Montse Parra ha remarcat l'aposta que la ciutat fa pel sector audiovisual i la indústria cultural, i ha mostrat el seu suport a aquest tipus de cinema, que creu en els joves emprenedors i en la creació innovadora. Parra, juntament amb la responsable artística de Som Cinema, Judith Vives, han convidat els espectadors a gaudir del programa seleccionat per aquesta edició, en què es podran veure creacions d'artistes emergents que representen la cinematografia catalana més joves i trencadora. Vives també ha ressaltat la creixent producció documental catalana i la presència de produccions realitzades en escoles i centres de formació.


Comentaris

envia el comentari