Catalunya Diari

Cinemón dedica la seva catorzena edició a les persones refugiades

El festival del Cicle de Cinema Solidari al carrer se celebra aquest divendres i dissabte

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, Sandra Castro, conjuntament amb el representant a Lleida del Comitè Català per als Refugiats i Catalunya amb ACNUR, Xavier Miranda, i la directora d'aquesta entitat, Natalia Anguera, han presentat aquest dimecres la catorzena edició de Cinemón, que enguany estarà dedicat a les persones refugiades i a la reducció de les desigualtats. El cicle de cinema solidari al carrer tindrà lloc els dies 19 i 20 de juliol a l'Avinguda Blondel, darrere de l'IEI, al Pati de les Comèdies.

Sandra Castro ha assenyalat que l'objectiu del festival és sensibilitzar a ciutadans i ciutadanes de la ciutat mitjançant la projecció de llargmetratges i documentals que permetin posar-se a la pell dels refugiats i les refugiades. A banda de pel·lícules i documentals, la directora d'ACNUR, l'Agència de l'ONU per als refugiats, ha explicat que es comptarà amb una parada informativa i divulgativa formada per una tenda de campanya com les que utilitza l'organització per atendre a les persones afectades per les crisis humanitàries. 

A més, aquest any s'incorporen ulleres de realitat virtual que permetran als assistents interactuar i visualitzar els elements que configuren la vida d'aquestes persones, des que abandonen casa seva fins que arriben al camp de refugiats. Cinemón treballa cada any en un objectiu diferent, relacionat amb els drets humans, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, sempre mantenint el caire solidari del cicle de cinema i amb la col·laboració d'un conjunt d'entitats diferents, especialistes en la temàtica.

Programa de Cinemón 2019

La primera jornada començarà aquest divendres, a partir de les 20.00 hores, amb el muntatge d'un refugi d'emergència com a mostra de la vida en un camp de refugiats. A les 21.15 hores s'iniciarà la projecció del documental 'La nina bonita' de la directora Julieta Cherep i, a partir de les deu de la nit, es projectarà el llargmetratge 'Un viaje de 10 metros', dirigit per Lasse Hallström.

El dissabte 20 de juliol tindrà lloc la segona i última jornada del festival. A les vuit de la nit se celebrarà la gimcana solidària 'Posa't a les seves sabates' que comptarà amb activitats familiars per conèixer i apropar-se d'una manera didàctica a la realitat del col·lectiu refugiat. A les 21.15 hores es projectarà el documental 'El loco del desierto' de Julieta Cherep i a les deu de la nit el llargmetratge 'Intocable', dirigit per Oliver Nakache i Éric Toledano. Els dos dies es comptarà amb el servei de barra i menjar i amb música ambient i concerts, a càrrec de grups locals de la ciutat de Lleida.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari