Catalunya Diari

Cinemón Xic tanca la 4a edició amb més de 750 assistents

Cada sessió ha estat precedida per tallers promoguts per entitats

Imatge d'alguns dels participants al Cinemón Xic | LleidaDiari.cat

Cinemón Xic, cinema infantil en valors, ha tancat la seva quarta edició amb l'assistència de més de 750 persones, entre infants, joves i les seves famílies.

El programa ha inclòs quatre pel·lícules, amb tallers previs que han promogut entitats, que també han treballat valors, com la convivència, la pau i la solidaritat. Enguany les projeccions s'han fet al Teatre Principal de Lleida.

La importància de treballar els valors en el nucli familiar

La regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, conjuntament amb la presidenta de Lleida pels Refugiats, Pilar Sierra, han agraït la participació de les famílies en aquest cicle, perquè han contribuït amb l'euro de l'entrada als projectes de les dues entitats que enguany han apadrinat Cinemón Xic: el Centre Elna per a dones refugiades a Atenes, de Lleida pels refugiats, i la reconstrucció d'un hospital a Ouagadougou, Burkina Faso, amb La Fundació Lleida Solidària.

Castro ha assenyalat que la Paeria creu en aquest projecte i hi treballa amb el convenciment del seu poder de conscienciació sobre la importància de treballar els valors en el nucli familiar, d'una manera positiva i enriquidora. I ha afegit que s'espera consolidar l'espai del Teatre Principal per aconseguir la participació de més públic familiar l'any vinent.

Els diferents visionats

En la primera sessió, es va poder veure 'Jacob, Mimi i els Gossos del Barri' (infantil-juvenil), amb el foment de les ciutats sostenibles (amb l'ODS 11 Ciutats i Comunitats Sostenibles). En la segona, 'El pa de la guerra', en el marc de la lluita contra la violència cap a la dona i la igualtat de gènere (amb l'ODS 5). La tercera projecció va ser 'Zarafa', sobre el respecte pels animals dins el seu ecosistema natural (amb l'ODS 15 Vida d'ecosistemes terrestres).

I la darrera pel·lícula ha estat 'El bosc de Haquivaqui', que ha girat entorn de la convivència, el respecte i la pau (amb l'ODS 16 Pau, justícia i institucions sòlides). A través del cinema d'animació, Cinemón Xic treballa amb als infants i els joves temàtiques solidàries i mediambientals incloses en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari