Catalunya Diari

CiU denuncia que la Fundació Pública La Llotja no està inscrita al registre de Justícia

CiU denuncia que la Fundació Pública La Llotja no està inscrita al registre de Justícia| Redacció - Fotografia: Teatre de la LlotjaPer aquest motiu, exigirà aquesta tarda en la Comissió Municipal de Cultura per què no s’ha produït l’alta en el registre una fundació creada per l’Ajuntament i que, a més a més, rep diners del pressupost de la Paeria i de la resta de patrons. En concret, pel que fa a l’aportació municipal, al pressupost del 2012 la Paeria hi va destinar 300.000 euros i al del 2013 consten 270.000 euros per a la fundació.

"Demanarem les explicacions pertinents per saber perquè no està inscrita, ja que no és de rebut aquesta desídia o negligència. També volem celeritat en aquest tema ja que els drets i obligacions són per a tothom, també per a les administracions", ha afirmat la portaveu de CiU, Bea Obis.

Així mateix, CiU ha demanat la reunió urgent del Patronat de la Fundació Pública Teatre de la Llotja, per tal d’exigir aclariments i que es depurin responsabilitats per aquesta negligència que pot causar greuges a la mateixa fundació i als seus patrons.

El Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, gestiona el registre de fundacions i en supervisa les seves activitats. Les fundacions adquireixen personalitat jurídica definitiva amb la inscripció de la carta fundacional en el Registre de Fundacions.

La Fundació Pública Teatre de la Llotja està presidida per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la regidora de Cultura, Montse Parra, n’és la vicepresidenta i el seu gerent és el senyor Jesús Costa, que compagina aquesta tasca amb la gerència de la Fundació del Paisatge Urbà.Comentaris

envia el comentari