Catalunya Diari

Clou amb èxit el cicle Moments Màgics, Espais Únics de Cervera

'A Cel Obert', la segona edició del cicle d'accions artístiques de petit format

Inauguració del mural de l'avinguda Duran i Sanpere amb un concert d'Inversen Band
Inauguració del mural de l'avinguda Duran i Sanpere amb un concert d'Inversen Band | Jordi Prat

La poesia gens convencional de Josep Pedrals ha clos aquest diumenge al migdia amb nota el cicle Moments Màgics, Espais Únics (MMEU), que de dijous a diumenge a envaït amb diferents propostes culturals Cervera amb motiu de la seva capitalitat de la cultura catalana 2019. Un concert de campanes ha estat l'altra activitat que va tenir lloc diumenge al migdia al campanar de l'església de Santa Maria i que va servir per donar per acabada l'experiència de portar disciplines artístiques alternatives (art urbà, poesia, teatre de carrer, música experimental) en espais singulars al llarg de quatre dies.

«Estem molt satisfets tant de l'elevat nivell artístic de les propostes com de la resposta del públic cerverí, que ha acudit a totes les cites que els hem proposat», va explicar Marc Comas, co-comissari de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.

Un públic molt divers

«El públic dels diferents espectacles ha estat molt divers, hem assolit la nostra fita fixada des d'un inici, crear nou públic, en el sentit de persones que mai abans haurien acudit a un recital de poesia alternatiu com el de Josep Pedrals o a un concert de música experimental, com és el cas de la pianista Clara Peya amb el baixista Vic Moliner, així com potser tampoc haurien pogut tenir l'oportunitat de comprendre de prop la filosofia de l'art urbà, de Nicolás Romero, que ahir va inaugurar el seu mural en una façana de l'avinguda Duran i Sanpere».

L'espectacle itinerant de dissabte del Centre de Titelles de Lleida 'Hathi´ va recórrer Cervera, que també va acollir altres actes com ara dos concerts de campanes i un recital de poesia del controvertit poeta Josep Pedrals, així com una nova sessió de curts de 'Lo Cercacurts' a mitjanit a la terrassa de la Casa Museu Duran i Sanpere. Abans però, a les 23.00 h de dissabte s'inaugurà oficialment el mural de gran format a l'avinguda Duran i Sanpere que ha estat pintant des del passat dia 15 l'artista argentí Nicolás Romero.

El mural és fruit d'una dinàmica participativa de la població amb l'artista

El mural és fruit d'una dinàmica participativa de la població amb l'artista, que ha estat escollit per Bostik Murals, un centre de creació, reflexió i difusió de l'art urbà de Barcelona que ha sigut el guanyador del premi Lluís Carulla 2018 de la Fundació Carulla, que col·labora activament en el projecte. Dissabte Romero va oferir una xerrada oberta al públic amb el títol 'De Prop' en la que a explicar d'on ha extret la inspiració per elaborar el mural.

Durant tots aquests dies gent de totes les edats s'ha atansat pel mural i «el que és més interessant, ha establert una relació amb el seu autor, fet que l'ha portat a comprendre més a fons la seva concepció de l'art urbà i la funció d'aquest en la transformació de la ciutat», ha explicat Comas. «Cervera ha canviat la seva fesomia definitivament, gràcies a totes les activitats que s'han anat produint al llarg d'aquest any i creiem que en aquest sentit, estem complint els objectius marcats, fer que Cervera sigui una localitat més oberta, més rica culturalment», ha explicat Comas.

El mercat romà de Iesso de Guissona va acollir l'estrena del muntatge de dansa contemporània 

També dissabte al vespre el mercat romà de Iesso de Guissona va acollir l'estrena del muntatge de dansa contemporània i música barroca 'Bachendansa' creat especialment per Cervera Capital de la Cultura Catalana i que serà l'espectacle de cloenda de la capitalitat al desembre. Es tracta d'una producció de nova creació a càrrec de dues entitats culturals de la comarca de la Segarra: la Jove Companyia de l'escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida pel cerverí Jordi Castellà.

  

  

Fins aquest diumenge, 21 de juliol, els carrers de la capital de la Segarra han estat l'aparador de nou micro accions artístiques en set ubicacions diferents
'Bachendansa' es va estrenar ahir al Mercat Romà de Guissona
'Bachendansa' es va estrenar ahir al Mercat Romà de Guissona | Jordi Prat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari