Catalunya Diari

27 companyies lleidatanes participaran a la Mostra d’Arts Escèniques 'Fono'

Són 10 entitats o associacions més que l’edició de l’any passat que pujaran a l’escenari del Teatre Municipal de l’Escorxador

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LaTipo

Arriba la 28a edició de la Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa, "Fono", i aquest any ho fa amb un augment de companyies i de propostes escèniques. I és que del 5 d'octubre al 15 de desembre un total de 27 companyies pujaran a l'escenari del Teatre Municipal de l'Escorxador. La imatge de la Mostra d'enguany és de Rut Alba de l'estudi Latipo (Rut Alba).

Les dates de funcions seran del dissabte 5 d'octubre al diumenge 15 de desembre. En dos casos es dobla funció, i la majoria seran en divendres, dissabte i diumenge, excepte un parell de dijous per voluntat dels propis grups.

Tipologia dels 27 grups

Tipologia dels 27 grups presentats:

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

La Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa, "Fono", aparador de les creacions locals

La Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa, "Fono" va arrencar l'any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l'Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s'hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L'any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l'Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d'un Departament d'Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d'aquest teatre. És llavors quan s'abandona el format concurs i s'obre a tots els grups de la ciutat. Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d'un punt de vista comunitari i social. Qualsevol entitat o associació amb personalitat jurídica pròpia pot participar a la Mostra, sense distinció de disciplina escènica, format o qualsevol altre. L'únic requisit és que estiguin domiciliats a Lleida ciutat.

El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en "Fono", director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006. En l'edició de l'any passat van participar disset companyies que van portar els seus espectacles al Teatre Municipal de l'Escorxador entre el mes d'octubre i el de desembre.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari