Comencen les jornades gastronòmiques 'A 4 Mans Lleida' amb un menú 3D

Les sessions tindran lloc els dijous, del 31 de gener al 7 de març, amb la presència de 6 cuiners de Lleida i d'altres contrades
Presentació de les jornades | LleidaDiari.cat

Les 1es Jornades Gastronòmiques 'A 4 Mans Lleida' començaran aquest dijous, dia 31 de gener, amb l'elaboració d'un menú 3D a càrrec dels cuiners Marcio Barradas, de Moodbytes (Barcelona), i de Mateu Blanch, del Caravista Restaurant (Lleida). En aquesta primera sessió Marcio Barradas, director i fundador de Moodbytes, empresa dedicada a l'aplicació de les últimes tecnologies en el sector de l'alimentació, i Mateu Blanc, elaboraran un original menú inspirat en motius marítims amb l'ajuda d'una impressora 3D. Les jornades, organitzades per Caravista Restaurant, es desenvoluparan del 31 de gener al 7 de març amb la participació de sis cuiners de Lleida i d'altres contrades.

 

En el decurs de la presentació de les jornades, celebrada aquest matí a Lleida, Blanch ha explicat que la iniciativa consistirà en cinc sopars gastronòmics, celebrats els dijous al Caravista Restaurant, en cadascun dels quals ell mateix i un xef convidat elaboraran un menú que fusionarà els respectius estils. Blanch ha destacat que és la primera vegada que Lleida acull una experiència d'aquest tipus, i ha incidit en el fet que l'activitat «té el valor afegit d'organitzar una activitat gastronòmica en un període en el que hi ha poca oferta d'iniciatives d'aquest tipus».

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Un menú amb plats totalment nous

De la seva banda, Marcio Barradas ha afirmat que el menú, en el que s'elaboraran plats totalment nous, «vol constatar les possibilitats que hi ha actualment en l'aplicació de la tecnologia 3D a la cuina, que en el cas del nostre menú combinarem amb productes de la terra». Un altre dels professionals participants, el conegut cuiner i pastisser Ivan Pascual, ha explicat que elaborarà un menú basat en Frutòpolis (Ciutat del Futur), en què «associarem la filosofia del snacking i l'street food amb l'encapsulament dels sabors, que és com imagino la gastronomia del futur».

 

Amb un preu unitari de 45 euros, els sopars gastronòmics inclouran un show cooking previ que es farà al carrer, un còctel de benvinguda, el sopar amb maridatge amb vins escollits i un combinat d'acomiadament. A més del ja esmentat Marcio Barradas, els cuiners que acompanyaran Mateu Blanch en aquesta singular proposta són Sergi Ortiz, del Restaurant Antic Forn de Cervera, amb una cuina que fusiona la tradició de la terra amb la perspectiva asiàtica (dijous, 7 de febrer); David Molina, del Restaurant Cràpula de Lleida, amb una proposta de cuina conceptual de contrastos (dijous, 21 de febrer); Xixo Castany, del Restaurant Malena de Gimenells, amb un menú que combina tradició i avantguarda (dijous, 28 de febrer), i Ivan Pascual, de Gumer Events d'Almenar, amb creacions inspirades en Frutòpolis, concepte innovador de cuina i pastisseria (dijous, 7 de març).

 



Comentaris

envia el comentari