Catalunya Diari

La companyia brasilera Oops!... estrena a Lleida el projecte 'Adan Experience'

Es representa a l’Espai Orfeó, a les 19.00 hores, amb entrada gratuïta, que es pot recollir a l’Aula

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

La companyia teatral Oops!.. (Goiânia, Brasil) presenta aquest diumenge, dia 13, el projecte 'Adan Experience', resultat de la residència artística que la companyia ha estat realitzant a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida des de l'octubre gràcies al projecte 'Conexiones Escénicas i al suport institucional del Fondo de Arte y Cultura de Goiás. L'espectacle, que es representarà a l'Espai Orfeó a partir de les 19 h, està adreçat a tots els públics a partir de 12 anys, i s'ha organitzat a través del Consell Participatiu de l'Espai Orfeó.

L'entrada és gratuïta i les entrades ja es poden adquirir a l'Aula. «Això no és una conferència, això no és una xerrada, això no és una obra de teatre. Això és la vida». 'Adan Experience' és un projecte que duu a escena l'actor i integrant de la cia. Oops!.. João Bosco Amaral, i que compta amb la direcció d'Antonio Gómez Casas (director de projectes artístics paral·lels de l'Aula). La dramatúrgia, que s'ha anat desenvolupament durant el procés, és una co-creació dels dos artistes. El projecte proposa un debat sobre els temes que han intrigat la humanitat des dels primers temps, a la recerca de solucions que puguin definir el futur de l'espècie.

La producció ha comptat amb la presència d'artistes internacionals

La producció s'ha realitzat íntegrament a Espanya i ha comptat amb la presència d'artistes de diferents nacionalitats. Posteriorment, s'estrenarà a Brasil, entre els mesos de març i abril d'enguany. Des de l'any 2000 la companyia Oops!.. crea peces teatrals a partir de tres eixos principals: Clown, Teatre contemporani i Teatre de carrer. La companyia ha realitzat diversos espectacles i tallers que els han portat a recórrer diferents regions de Brasil i altres països. Han estat guardonats en diverses ocasions i han participat en dotzenes de festivals. Actualment, la companyia compta amb vuit muntatges en curs i realitza també diverses accions formatives.

El projecte és un intercanvi i una residència artística de la companyia Oops!.. (Brasil) amb l'Aula Municipal de Teatre de Lleida, que involucra artistes i creadors dels dos nuclis artístics. El procés va començar l'octubre de 2018 i implica, a més de l''Adan Experience', un curs sobre "Processos de Creació", impartit per João Bosco Amaral, que culminarà en una presentació pública el pròxim 18 de gener. El projecte implica la interacció d'artistes Oops!.. amb altres cursos i disciplines que ofereix l'Aula, així com altres activitats artístiques que tenen lloc a la ciutat de Lleida i a Catalunya. El grup també s'ha implicat en el CFGS en Tècniques d'actuació Teatral que s'imparteix a l'Aula, de manera que els alumnes han pogut experimentar de primera mà pràctiques teatrals amb un grup de teatre professional internacional.


Comentaris

envia el comentari