Catalunya Diari

Lleida posa música a la lluita contra la pandèmia amb el concert ‘Essencial’

L’esdeveniment homenatjarà les víctimes de la Covid i també tots aquells col·lectius que han estat en primera línia durant la crisi sanitària

Imatge d'arxiu de la Seu Vella de Lleida.
Imatge d'arxiu de la Seu Vella de Lleida. | LleidaDiari.cat

La nau central de la Seu Vella de Lleida es convertirà aquest diumenge en l'escenari del concert 'Essencial', una acció amb la qual les institucions lleidatanes recorden les víctimes de la Covid-19. L'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l'Orquestra del col·legi de Metges de Barcelona interpretaran conjuntament un repertori que vol reflectir els diferents moments de la pandèmia, el record a les víctimes i l'agraïment a tots els i les professionals que treballen per fer-hi front.  El concert es durà a terme a les 18.00 hores, però serà sense públic, tot i que es podrà seguir en directe pels mitjans de comunicació. L'acte està impulsat conjuntament per la Diputació de Lleida, l'IEI, l'Ajuntament de Lleida i la Delegació del Govern de la Generalitat.


▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


Música de diferents èpoques i gèneres protagonitzarà aquest diumenge el concert, que es preveu que tingui una hora de durada. Dirigit per Alfons Reverté, s'interpretarà un repertori articulat en quatre blocs que reflecteixen els sentiments generats per l'abast de la Covid-19: dol, absència, fortitud i esperança, en un recorregut musical que, a través de dotze peces, ens durà pels diferents sentiments i estats d’ànim que compartim en aquests temps difícils. La voluntat del repertori escollit és que tothom s’hi pugui sentir còmode i ben representat en algun moment o altre. Així, les peces van de composicions clàssiques de Bach o Beethoven fins a creacions molt més contemporànies de Lennon, o Lloyd Webber, passant per Toldrà, Arlen o Piazzola. El contingut del programa sencer es detalla al final d’aquest text.

La suma de les dues formacions (Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l'Orquestra del col·legi de Metges de Barcelona) també vol ser un reflex de tothom: d’una banda, l’Orquestra del Col·legi de Metges representa tothom que treballa contra la Covid-19 des d’un lloc visible (no només sanitari, evidentment) i, la Julià Carbonell, la ciutadania anònima que aporta tot el que pot, a nivell individual, per combatre la pandèmia. La direcció anirà a càrrec d’Alfons Reverté, director de l’OJC.

‘Essencial’, per tant, apel·la tant a la importància de tothom davant d’aquesta pandèmia (al capdavall, tothom és essencial, d’una manera o altra, i en funció de les possibilitats de cadascú), com pel que fa a l’acte en ell mateix, en prescindir de tot artifici per mostrar només allò que és realment essencial i compartit per qualsevol persona, més enllà de creences o ideologies; en aquest cas, la música com a fil conductor, i dos símbols universals: el foc, en record de les víctimes, i l’aigua, com a representació de l’esperança.

 
El concert es farà a porta tancada, sense públic. Només l’espai monumental, la música, la llum i l’aigua com a elements essencials de l’homenatge. Un concert sense ningú que vol ser per a tothom. Tampoc no hi haurà cap mena de presència institucional, ni parlaments, ni res que pugui alterar el minimalisme d’un acte que vol transmetre, sobretot, respecte, emoció i gratitud.
 
 
'Essencial' es podrà veure pels mitjans de comunicació: Lleida Televisió, Barcelona Televisió, Balaguer Televisió, Mollerussa Televisió, Tàrrega Televisió, Teleponent i en streaming Segre.com, Lamanyana.cat,Territoris.cat, 7accents.cat, Lleida Diari, Laciutatdelleida.cat, Viurealspirineus.cat, Lleida.com, Comarquesdeponent.com, Pallars Digital, Vilaweb Mollerussa, Nació Lleida, Ràdio Lleida-Cadena SER, Ràdio Tremp, Ua1 Ràdio, Onda Cero Lleida, la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, Catalunya Música, Nació Digital i Ara.cat.

Comentaris

envia el comentari