Catalunya Diari

El Consorci del Museu de Lleida presenta 2 recursos per defensar les obres de Sixena davant l'ordre d'entrega per l'11-D

S'ha informat a l'Audiència d'Osca de la intenció de recórrer al Suprem l'ordre de trasllat de les 44 peces

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat que el Consorci del Museu de Lleida ha presentat aquest dimarts dos recursos per defensar «el dret de retenció» que té el Museu sobre les 44 obres d'art de Sixena que reclama l'Aragó. En concret, un dels recursos «tècnicament és un escrit d'aclariments» a l'Audiència Provincial d'Osca per poder formular el recurs de cassació davant aquest mateix tribunal i també si s'escau al Suprem. L'altre s'ha presentat a l'Audiència Provincial de Barcelona, perquè és en aquesta jurisdicció on es compren les obres, i s'ha fet un recurs de reposició a l'ordre dictada d'entrega de els béns religiosos. Ros ha remarcat que «encara no s'han esgotat totes les vies i fins al dia 11 de desembre encara hi cap algun recurs més». L'alcalde ha defensat que la compra i posterior entrega en dipòsit al Museu es va fer en la legalitat i per això s'ha mostrat convençut que «la llei ens empara».

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recordat que aquest dilluns el consorci ja va presentar un recurs davant l'Audiència Provincial de Barcelona, a la sala civil, per defensar el dret de retenció que té el Museu de Lleida davant l'orde religiós a qui la Generalitat va comparar, «complint la legalitat», les obres d'art de Sixena. Aquest dimarts a primera hora de matí s'han presentat dos recursos més. El de l'Audiència Provincial d'Osca per poder formular el recurs de cassació i també apuntar que si és necessari el mateix recurs de cassació es portarà al Suprem, i també un altre a l'Audiència Provincial de Barcelona, novament sobre el dret de retenció de les obres davant l'orde religiós a qui es van comprar.

Ros ha remarcat que encara no s'han esgotat totes les vies i fins al dia 11 de desembre s'estudiarà alguna altra via legal per evitar el trasllat de l'art. Així mateix, ha insistit que davant la possibilitat de presentar recursos, «'avui queda més clar que no hi ha sentència ferma» que obliga a lliurar l'art a l'Aragó, ja que «des del moment que preveu que hi pot haver recurs de cassació això demostra que no és ferma».

De totes maneres, cal tenir en compte que el Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, no forma part de la causa del jutjat d'instrucció número 1 d'Osca que és qui ha dictat la sentència provisional que obliga a lliurar l'art de Sixena i que ha fixat a través d'una providència el dia 11 de desembre com a data màxima per entregar les obres. És el Govern qui hauria pogut presentar recurs però en aplicació de l'article 155, el conseller de Cultura respon en la figura del ministre de Cultura espanyol, Íñigo Médez de Vigo, que no va deixar presentar-lo.


Comentaris

envia el comentari