Catalunya Diari

El Consorci del Museu de Lleida recorrerà a l'Audiència d'Osca el trasllat de les obres de Sixena i, si cal, al Suprem

Ros demana «prudència» al ministre de Cultura mentre hi hagi recursos presentats i la sentència no sigui ferma

Fragments del Retaule de Santa Anna del segle XVI, procedents del Monestir de Sixena, exposats al Museu de Lleida
Fragments del Retaule de Santa Anna del segle XVI, procedents del Monestir de Sixena, exposats al Museu de Lleida | LleidaDiari.cat

El Consorci del Museu de Lleida recorrerà a l'Audiència d'Osca el trasllat de les 44 obres d'art de Sixena que estan al Museu de Lleida. Ho ha anunciat aquest dijous l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, després de fer-se públic que l'Audiència d'Osca ha desestimat els recursos interposats per la Generalitat i el MNAC contra la sentència dictada pel Jutjat de primera instància número 1 d'Osca, que declarava nul·les les compres de 97 obres d'art en litigi entre Catalunya i l'Aragó. Ros ha assegurat que s'està preparant un recurs de cassació contra aquesta decisió i que, en cas que no fos acceptat, «recorrerem al Tribunal Suprem, que és competent i qualificat en temes de conflictes patrimonials». 

«Considerem que ens assisteix la raó i el dret», ha declarat l'alcalde. El Consorci està format per la Generalitat, la Diputació de Lleida, la Paeria, el Bisbat de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià. Pel que fa al possible trasllat immediat de les obres, tal com reclama el govern de l'Aragó, que ha demanat que es faci efectiu l'11 de desembre, Ros insisteix al ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, com a conseller de Cultura en funcions, després de l'aplicació de l'article 155, que s'apliqui el criteri de «prudència» mentre hi hagi recursos presentats. Fins que no hi hagi sentència ferma, «esperem que no es demani cap trasllat de cap obra», conclou Ros.


Comentaris

envia el comentari