Catalunya Diari

Un conte sobre la vellesa guanya el premi Hipatia organitzat a Lleida

Es tracta de la desena edició del cibercertamen de relats Hipàtia d'Alexandria, organitzat per l'associació ANIM de Lleid

Imatge de l'entrega de premis
Imatge de l'entrega de premis | LleidaDiari.cat

El relat 'El Déu del Nadal' de Jaume Calatayud Ventura sobre un ancià abandonat per la seva filla i el seu gendre en uns grans magatzems sense documentació i sense diners en vigílies de Nadal, ha guanyat la desena edició del cibercertamen de relats Hipàtia d'Alexandria, organitzat per l'associació ANIM de Lleida, dedicat aquest any a la vellesa. El cibercertamen de relats Hipatia de Lleida, d'ANIM, que té 300 euros de premi i busca la reflexió sobre temes que preocupen a la societat, aquest any ha rebut 462 candidatures, 162 més que l'any passat, la xifra més alta en el seus deu anys.

Nascut a Barcelona, ​​resident a Altafulla (Tarragona) des de 1987, l'autor estudi Filosofia i Lletres, i Publicitat, és autor de guions, narrador i de composicions poeticomusicals dedicades a reconeguts poetes. Ha guanyat en diversos certàmens literaris de narrativa curta i poesia. El seu relat, diu, és pura ficció: «Afortunadament per a mi, no he tingut cap experiència en el meu entorn que tingués res a veure amb la història que conta». 'El vell i la fugida' de Francisco Galán Moreno ha estat el primer finalista del concurs i 'Dos a la carretera' de Miguel Pau Cabanas, el segon.

El premi Hipatia de l'any passat es va dedicar al Quixot

'Carta a Dulcinea', un relat d'Héctor Daniel Olivera, inspirat en 'El Quixot' de Miguel de Cervantes, en què l'enginyós hidalgo manxec s'ofereix a la seva estimada, a través del seu escuder Sancho, per alliberar-la dels mals tractes que rep del seu marit, va guanyar el cibercertamen Hipatia d'Alexandria de Literatura Breu de relats sobre feminisme, organitzat per l'associació ANIM de Lleida l'any passat.

Hèctor Daniel, (Barcelona 1965), treballador de l'administració local de Barberà del Vallès guanya el premi literari Hipatia d'Alexandria per segona vegada, el 2013, any en què el tema triat va ser la por, ho va fer amb 'Institut Cassandra'. La periodista i escriptora Saro Díaz Monroy amb 'El mur de davant' va ser una de les finalistes del concurs. L'autora presentava la batalla personal d'una reconeguda feminista a la seva professió que no ha aconseguit alliberar-se del masclisme que pateix a casa seva. La seva última obra publicada, 'Maleïda falta que fa llegir a Proust', va guanyar el XII Certamen de Narrativa Femenina 'Princesa Galiana' que concedeix l'Ajuntament de Toledo.

  


Comentaris

envia el comentari