Catalunya Diari

Convoquen el 3r Concurs de relats breus i microrelats en el marc del festival 'El Segre de Negre' 2021

El festival de novel·la negra i criminal de Lleida torna després de l'aturada de l'any passat per culpa de la COVID-19 i se celebrarà els dies 4 i 5 de juny

Pagès Editors, l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i el diari Segre convoquen el Tercer Premi de Relats Breus i microrelats El Segre de Negre 2021, un certamen que se celebra en el marc de la cinquena edició del festival de novel·la negra i criminal El Segre de Negre, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de juny.

Recordem que l'edició de l'any passat del festival negrot de Lleida va haver de cancel·lar-se a causa de la pandèmia de la Covid-19, que va impedir la seva celebració. Aquest any, gràcies al fet que la situació sanitària ha millorat, el festival tornarà a tenyir la ciutat de negre a principis de juny, seguint sempre, per descomptat, totes les mesures de seguretat i sanitàries que estableixen les autoritats per a la protecció dels participants i assistents.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest concurs té com a objectiu promoure l'escriptura de textos literaris de gènere negre en petit format, incentivar el coneixement de la novel·la negra i criminal i fomentar la participació i la complicitat de la ciutadania amb el festival.

La primera edició del concurs va tenir lloc el 2017

La primera edició del concurs va tenir lloc el 2017 i es va posar en marxa a Twitter amb una única categoria, la de microrelats, amb el hashtag #micronegre. El 2018 es va ampliar amb la creació de la categoria de relat breu i el concurs va aconseguir un gran èxit de participació en totes dues categories (70 microrelats a twitter i una vintena relats breus).

D'altra banda, paral·lelament al concurs de relats breus i microrelats, l'organització del festival convoca la segona edició del Concurs de Fotografia #Instanegre, que promou la creació fotogràfica de temàtica negra, criminal, detectivesca o de misteri a través de la xarxa social Instagram. En aquesta edició postpandèmia el festival torna a comptar amb la col·laboració del diari Segre.

Requisits

- Concurs de relats breus: els participants hauran d'escriure un text de 2.500 caràcters com a màxim. S'hi podrà participar des del divendres 30 d'abril fins al divendres 21 de maig.

- Concurs de microrelats #micronegre: els participants hauran d'escriure un microrelat de 280 caràcters com a màxim, inclòs el hashtag del concurs, a la xarxa social Twitter. S'hi podrà participar des del dia 3 de juny fins al dia 4 de juny de 2021.

En totes dues categories es podran presentar textos en català, castellà i aranès.

- Concurs de fotografia #instanegre: els participants podran publicar les seves fotos en aquesta xarxa social del 30 d'abril fins al 21 de maig amb el hashtag #instanegre.

Imatge del cartell del Segre de Negre
Es convoca el 3r Concurs de relats breus i microrelats en el marc del festival 'El Segre de Negre' 2021 | LleidaDiari.cat

Jurat

El jurat dels premis està format per l'escriptora Montse Sanjuan; el professor de filologia de la Universitat de Lleida i expert en llengua aranesa, Jordi Suïls, la fundadora de l'Escola d'Escriptura de Lleida, Núria Serrate i l'experta en novel·la negra, Charo González.

Premis

El guanyador/a del concurs de microrelats rebrà un lot de llibres de gènere negre valorat en 50 euros, una cistella de productes de proximitat Plusfresc i una subscripció digital trimestral a Segre.com. Pel que fa als relats breus, el guanyador rebrà un lot de llibres de gènere negre valorat en 100 euros, una cistella de productes de proximitat Plusfresc i una subscripció digital anual a Segre.com.

Hi haurà un accèssit per al finalista consistent en un lot de llibres de gènere negre valorat en 40 euros i una subscripció digital semestral a Segre.com. I, finalment, una selecció de les millors fotografies rebran un llibre i una subscripció digital a Segre.com. Els tres textos guanyadors i una selecció dels millors relats i de les millors fotografies seran publicats al diari Segre diàriament a finals del mes de maig. L'entrega de premis es durà a terme durant la celebració del festival, el dia 5 de juny, en el marc d'un acte públic amb aforament limitat que també es podrà seguir a través d'Internet.


Comentaris

envia el comentari