Catalunya Diari

El Cor de Cambra del Palau de la Música actuarà a Vallbona de les Monges

Dins el 5è aniversari del cicle 'La Pedra Parla' que també inclourà actuacions del tenor canari Airam Hernández i el trio de corda Ars Trio

Pla obert on es pot veure el músic Ferran Bardolet
Pla obert on es pot veure el músic Ferran Bardolet | LleidaDiari.cat

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges (Urgell) serà per cinquena vegada la seu del cicle exclusiu 'La Pedra Parla', una aposta musical amb tres concerts el cap de setmana del 3 i 4 d'agost.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i la Caravaggia, el tenor canari Airam Hernández i el trio de corda Ars Trio, són les tres propostes musicals especialment dissenyades per conviure amb el silenci quotidià de la comunitat religiosa femenina que habita el monestir.

Organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura

El cicle està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l'Ajuntament i té per objectiu potenciar l'activitat cultural del territori en espais singulars com són aquests monuments. Durant la presentació que s'ha dut a terme aquest dimarts al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, el director artístic del cicle, el contratenor Jordi Domènech, ha destacat que 'La Pedra Parla' té la voluntat de ''mantenir-se obert a tots els gèneres i estils'' de la música clàssica amb programes variats, generalment dissenyats per ser interpretats al Festival.

A més, Domènech ha comentat que el desig de no interferir amb la vida quotidiana de la comunitat els obliga a ser «molt curosos en la tria de les formacions instrumentals i vocals i en les peces musicals». 'La Pedra Parla' centra els seus concerts al Claustre del Monestir i a l'Església de Santa Maria i consta de tres actuacions, dues el dissabte i una el diumenge.

El Monestir, escollit l'any passat com el Monument Favorit dels Catalans, és una de les joies del gòtic religiós català. El cicle 'La Pedra Parla' porta un cop a l'any la música dels millors compositors i intèrprets fins a aquest monestir cistercenc. La música compartirà protagonisme, doncs, amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l'habita. Amb 800 anys de presència monàstica ininterrompuda, el Monestir de Vallbona, fundat el segle XII és el tresor més desconegut de la Ruta del Cister.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari