Catalunya Diari

Cordeone enceta aquest divendres la 4a edició de l'Interfado

Cordeone enceta aquest divendres la 4a edició de l'Interfado| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

La quarta edició de l'Interfado, el Festival Internacional de Fado de Catalunya, una proposta que vol acostar part de la cultura portuguesa a Lleida, tindrà lloc fins al proper diumenge,dia 18 d'octubre. L'esdeveniment compta enguany amb una mostra fotogràfica, un curs de cuina, la projecció de la pel·lícula 'Fados', de Carlos Saura, i les actuacions musicals del francoportuguès Cordeone, el grup gallec Clave de Fado i del trio liderat per la catalana Carolina Blàvia.

Els assistents a l'Interfado poden veure l'exposició fotogràfica 'Enhures', de la periodista Lele Sorribas, fins diumenge al Cafè del Teatre Escorxador. La mostra és formada per imatges que parlen del buit, en què l'absència d'acció funciona com a detonant de la inspiració i la melancolia.
 
Un any més, el cuiner Antoni Rúbies oferirà un curs de cuina portuguesa a la Sala Sunka, al carrer Bisbe Ruano número 12 de Lleida. Els aficionats a la gastronomia podran aprendre part del receptari tradicional portuguès el dimecres 14, de 19.00 a les 20.30 hores.
 
Per una altra banda, el públic dels concerts del divendres 16 i del dissabte 17 podran gaudir de degustacions gastronòmiques a partir de les 21.00 hores.
 
Cine de Carlos Saura, amb Juan Ferrer
El crític de cinema i director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya Juan Ferrer, que el 24 d'octubre rebrà el premi Gestor Cultural del Festival de Cine Llatinoamericà de Trieste (Itàlia), serà l'encarregat de presentar i contextualitzar la projecció de la pel·lícula documental 'Fados', dirigida per Carlos Saura. Una producció cinematogràfica que va rebre un premi Goya a la millor cançó original per 'Fado da saudade', de Fernando Pinto Do Amaral i Carlos Do Carmo. La sessió tindrà lloc el dijous 15, a 19.30 hores, a l'Espai Orfeó, al carrer Sant Martí 60-62.
 
Cordeone, el fado viatjant
El primer concert de la quarta edició de l'Interfado arribarà divendres a les 20.30 hores al Cafè del Teatre, amb l'actuació de Cordeone. Una proposta francoportuguesa amb aires viatjants procedents de la música manouche, inspirada per part del poble gitano. El trio liderat per Loïc 'Cordeone' Da Silva, a la guitarra portuguesa i l'acordió, és completa amb Emmanuel Kassimo, a la guitarra manouche, i Laurent Larchet, al contrabaix.


Comentaris

envia el comentari