Catalunya Diari

La cordovesa Ana Burgos guanya el premi literari Hipàtia d'Alexandria

L’edició d’enguany del cibercertamen comptava amb 161 relats participants, 98 dels quals procedents de l'Estat espanyol, 62 d'Amèrica hispana i un de Canadà

Cartell de la dotzena edició del Cibercertamen de contes d'Hipatia d'Alexandria
L’edició d’enguany del cibercertamen comptava amb 161 relats participants, 98 dels quals procedents de l'Estat espanyol, 62 d'Amèrica hispana i un de Canadà | LleidaDiari.cat

'La soledad nuestra de cada día', d'Ana Vega Burgos, de Villafranca (Còrdova), ha estat l'obra guanyadora de la XII edició del cibercertamen literari que organiza l'associació lleidatana ANIM, i que enguany portava per títol 'La despoblació del món rural'. La guanyadora rep el Premi Hipàtia d'Alexandria 2020, dotat amb 300 €, que patrocinen els organitzadors.

El concurs d'enguany comptava amb 161 relats participants, 98 dels quals procedents de l'Estat espanyol (10 de Catalunya), 62 d'Amèrica hispana i un de Canadà. El jurat també ha escollit els contes No tan genial, de Naiara Puertas Cartón (Donòstia), com a primer finalista, i Hasta nueva orden, d'Albino Monterrubio (Guadarrama, Madrid), com a segon finalista.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Altres dos premis de novel·la

Ana Vega Burgos ja ha obtingut altres dos premis de novel·la (Rosas para Amelia i Su mirada azul escondía un misterio) i una cinquantena de premis de narrativa breu, i el mes vinent arriba a les llibreries la seva primera novel·la negra (Lo que esconde el otoño). En poesia també ha assolit diversos premis, a més d'organitzar les trobades de 'Poetas por la paz' de Villafranca de Córdoba, que ja ha assolit la cinquena edició.

L'escriptora col·labora en diverses revistes literàries i antologies, tan impreses com online, i imparteix classes online d'escriptura creativa i introducció a la poesia. Igualment, té publicats tres poemaris (Cuadernos de alondra, Mi primavera de desamor i Jueves, cerrado por corazón roto). També presideix l'associació cultural 'La Talega Roja', i abans de la pandèmia impartia tallers de teatre per a nens i adolescents.

ANIM és una associació sense ànim de lucre, que treballa per promoure formes de relació més justes i solidàries per contribuir a fer un món més equitatiu. Des de l'any 2008 organitza el cibercertamen literari de contes, que atorga el premi Hipàtia d'Alexandria.


Comentaris

envia el comentari