Catalunya Diari

Suspenen la festa de Moros i Cristians de Lleida per l'alarma sanitària

L’Associació anul·la la Festa del 25è aniversari per la prohibició d’organitzar actes multitudinaris

Pla general del Pont Llevadís de la Seu Vella
Pla general del Pont Llevadís de la Seu Vella | LleidaDiari.cat

La junta directiva de l'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida s'ha reunit aquest dilluns de forma extraordinària mitjançant sistemes telemàtics per decidir la suspensió de tots els actes previstos de la Festa de Moros i Cristians a causa de l'emergència sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19.

La junta ha enviat una carta a tots els associats explicant una decisió que ha estat dura de prendre donat que enguany era una edició especial perquè se celebrava el 25è aniversari de la Festa. «Els actes previstos comporten la reunió de nombrós públic, tant en llocs tancats com oberts, absolutament incompatibles amb les mesures d'aïllament social que caldrà mantenir en les setmanes vinents», explica la junta a la carta adreçada als festers. I afegeix la dificultat de fer arribar a Lleida tots els col·laboradors, com el pregoner, les bandes de música o els grups de teatre i dansa que participen de la desfilada i que són necessaris pel normal desenvolupament de la Festa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Impossibilitat de fer els assajos imprescindibles

Una altra raó per la suspensió és la impossibilitat de fer els assajos imprescindibles pels actes programats. Per totes aquestes raons, a la junta de l'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida «no ens queda cap altra alternativa que anunciar la suspensió dels actes corresponents a la Festa de Moros i Cristians de Lleida d'enguany, amb l'esperança de poder reprendre la nostra activitat a finals d'estiu, a punt per la recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d'Aragó». 

Els actes suspesos per a les setmanes vinents són sobretot el pregó-concert del dia 2 de maig, un pregó que anava a càrrec de Rafael Ferrero, president d'honor de la Societat de Festers d'Ontinyent. A més, en aquest acte s'havia d'escollir per votació del públic l'himne de la Festa de Moros i Cristians d'entre les dues composicions finalistes del concurs organitzat per l'entitat. També se suspèn el Cap de Setmana Fester dels dies 16 i 17 de maig, que incloïen les Ambaixades de dissabte i la Festa de Moros i Cistians de diumenge amb la presentació de les bandes, la gran desfilada de gala i la batalla a la Seu Vella.


Comentaris

envia el comentari