Catalunya Diari

La Covid no atura la nova edició del festival Ponent Roots, de música negra

L'esdeveniment s'adaptarà a les normes imposades pel Procicat davant la situació de pandèmia actual

Imatge del cartell del festival de música negra a Lleida
Arriba una nova edició del Festival de músiques negres de Lleida | LleidaDiari.cat

En moments complexos com els que estem vivint, davant una pandèmia amb una afectació mundial que ha alterat tota activitat social i cultural, ens trobem davant una tardor amb més necessitat que mai de tirar endavant una nova edició del Ponent Roots Festival, una necessitat quasi de militància a la música i arts en viu. Així doncs, en aquesta nova edició es podrà gaudir de la música de BlackFang i Koko-Jean & The Tonics (el 5 i el 6 de desembre), així com exposicions i altres actes paral·lels.

Enfront de les restriccions marcades per les administracions per dur a terme activitats culturals de manera segura, els organitzadors han decidit endavant una edició especial i diferent, adaptada als temps actuals amb el lema 'We resist, we insist' amb la complicitat i sinergia de La Casa de la Música de Lleida i la Fundació Orfeó Lleidatà, que esdevenen còmplices d'aquesta edició número 9, sense ells no hauria estat possible presentar la programació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Esperem aprofitar aquesta complicitat que en moments de crisi hem establert per agermanar-nos, per fer-nos forts i perquè aquesta esdevingui la primera de futures accions, actes i activitats que puguem dur a terme a partir d'aquesta estranya nova normalitat. Per a la Casa de la Música de Lleida, aquesta col·laboració s'engloba dins la línia de projectes de participació i dinamització, que pretén donar suport i treballar en xarxa amb iniciatives musicals ja existents al territori de Lleida, i contribuir a la seva consolidació i projecció», expliquen.

Edició adaptada a les restriccions i normativa actual derivada per la crisi sanitària

Els actes seran limitats en aforament seguint estrictament les limitacions que aquella setmana el Procicat permeti, actualment ho tenen tot preparat per a acollir un 50% de l'aforament a l'Espai Orfeó, mantenint la distància de seguretat. A tots els actes serà obligatori l'ús de mascareta durant tota la durada de l'activitat, i l'organització disposarà de gels desinfectants per a tots els assistents. Es restringirà la participació o assistència a qualsevol dels actes a tota persona amb símptomes derivats de la Covid 19. Per tal de complir amb la distància de seguretat, tant l'accés com el desallotjament de la sala es realitzarà de forma esglaonada. 

A causa de la limitació d'aforament dels 2 principals actes, els concerts programats a l'Espai Orfeó, enguany i de manera excepcional s'oferirà la possibilitat de seguir els dos respectius concerts des de casa en format 'streaming'. La venda d'entrades es realitzarà a través de www.casadelamusica.cat i www.orfeolleidata.cat i estarà disponible a partir del dimecres dia 25 a les 10h. La imatge gràfica d'aquesta novena edició és com sempre a càrrec d'Edu Blasi, un dels membres de Ponent Roots.


Comentaris

envia el comentari