Catalunya Diari

Creen un concurs de pintura escolar al voltant dels valors de l'Aplec

'Pinta el penó de l'Aplec', premi orientat als nens i nenes de cicle infantil

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL) ha convocat a les escoles de Lleida a participar en el concurs de pintura escolar 'Pinta el penó de L'Aplec', per fomentar la diversitat i creativitat al voltant del simbolisme que acompanya les colles de l'Aplec.

El premi va adreçat al col·lectiu d'alumnes d'Infantil i fins a 2n de Primària de tots els centres de formació de la demarcació de Lleida que hi vulguin participar. I ha estat presentat aquest dilluns, dia 3 de maig, a l'aula Aplec de l'Escola La Mitjana del bari de Pardinyes. Les obres presentades, una per aula, han de ser originals i inèdites. I els originals han de ser presentats en el suport oficial que es farà arribar a tots els participants interessats i podran ser a tot color i sempre fets a mà amb les tècniques artístiques que es creguin oportunes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les obres s'han de presentar acompanyades amb el nom de la colla, a batejar pels alumnes de l'aula, que representa el dibuix i d'una breu explicació del simbolisme emprat i els seus motius relacionant-los amb l'esdeveniment de l'Aplec. Segons les bases del premi, es valorarà fer referència als valors i aspectes que identifiquen la festa de l'Aplec com són: la sostenibilitat, el reciclatge, la convivència, la no discriminació per cap causa, la germanor entre iguals, el respecte a la diversitat social, cultural, religiosa o de pensament, promoure la cultura gastronòmica i els productes de proximitat o qualsevol altre que es consideri arrelat a la celebració de l'Aplec.

Un premi únic

La FECOLL ha establert un premi únic consistent en una representació teatralitzada, amb referències a la festa, a concretar en les dates que proposi l'escola guanyadora. A més, l'obra guanyadora s'exposarà de forma individual a la polivalent de la seu social de la FECOLL del 24 de maig, quan ja es fa públic el veredicte del jurat, al 30 de juny i de forma col·lectiva amb la resta d'obres seleccionades, entre totes les presentades, durant tot el mes de juliol.

Les obres podran presentar-se fins a les 14.30 hores del dia 18 de maig de 2021, de dilluns a divendres entre les 9 i les 16 hores, excepte festiu dia 11 que també està tancat. Els treballs hauran de presentar-se, lliures de despeses, a la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (C/ Obradors 2, baixos. 25002 Lleida. Tel. 973 28 14 73). La data d'enviament dels treballs tramesos per correu, o través d'un servei de missatgeria, haurà de ser com a màxim el 18 de maig de 2021. Per qualsevol consulta també us podeu dirigir al telèfon de gerència de l'entitat 608879371 o a l'email [email protected]

La comissió encarregada de seleccionar l'obra estarà integrada per representants de la FECOLL i per professionals del món de les arts. La resolució del concurs es farà pública durant el cap de setmana del 21 al 23 de maig de 2021.


Comentaris

envia el comentari