Catalunya Diari

Cristóbal Agulló, un anglès resident a Múrcia, guanya el cartell de l'Aplec 2016

Cristóbal Agulló, un anglès resident a Múrcia, guanya el cartell de l'Aplec 2016| Redacció - Fotografia: Missatges

 

El dissenyador gràfic Cristóbal Aguiló, de 48 anys i nascut a Bromley Kent (Regne Unit), ha estat el guanyador del concurs de cartells del XXXVII Aplec del Caragol de Lleida. Aguiló porta 26 anys vinculat a la il·lustració i té el seu propi estudi de comunicació gràfica a Múrcia. 

Des de 2011 ha estat objecte d'àmplia llista de reconeixements com a cartellista ja que ha guanyat 57 primers premis de molt variats esdeveniments festius: carnestoltes, festes populars, fires, curses esportives, festivals de música, de teatre, festes majors i fins i tot universitats d'estiu, havent guanyat el premi al millor cartell de la Universitat d'Estiu de Lleida de 2012.
 
El dissenyador comenta que el seu cartell ressalta l'alegria de quants es reuneixen entorn el caragol, que el converteix en protagonista principal. "Un caragol content de pertànyer a la festa, que porta en la seva closca objectes representatius de l'Aplec com la guitarra que representa la quantitat i diversitat d'actuacions musicals que se celebren, un tambor i el saxo símbol d'alegria desbocada, el confeti significa el colorit de les penyes i la llauna i el morter representen la gastronomia", explica.
 
Tota aquesta amalgama d'objectes exploten l'interior de la closca del cargol, donant una composició dinàmica que observa, inamovible, la Seu Vella des de l'horitzó. Tot això sobre un cel blau que representa el bon temps i les ganes de gaudir a l'aire lliure.
 
La tècnica és molt original. Utilitza la plastilina. Primer plasma en un esbós a llapis la composició i el moviment dels elements, que comença a modelar uns a un. Els fotografia realitzant diverses composicions junts o per separat i fa el treball final en photoshop, amb un sorprenent resultat final sobretot pel colors que s'hi convinen.


Comentaris

envia el comentari