Catalunya Diari

Cuba centra l’onzena edició de Cinemón

Cuba centra l’onzena edició de Cinemón| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida celebrarà aquest divendres i dissabte, els dies 15 i 16 de juliol, l'onzena edició del Cinemón 2016, un certamen que enguany se centrarà en Cuba. Actuacions musicals, curtmetratges, documentals i pel·lícules es projectaran durant els dos dies a la zona per a vianants de l’avinguda Doctor Fleming.


Cada any es treballa en un objectiu diferent, relacionat amb els drets humans, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, sempre mantenint el caire solidari del cicle de cinema i sempre amb un conjunt d’entitats diferents, especialistes en la temàtica. Cinemón pretén oferir en aquesta ocasió un recorregut vivencial, geogràfic i cultural a través de les condicions de vida de les persones cubanes.


 


Divendres i dissabte, de 18.30 a 20.30 hores, hi haurà jocs infantils de mà de l’ONG SED. El cicle de cinema solidari donarà el tret de sortida divendres a partir de les 21.30 hores amb la projecció d’un fragment del curtmetratge 'Cubanos entre la vida y el ébola'; a les 21.45 hores es projectarà el curtmetratge 'El Yuma' i a les 22.00 hores es podrà veure la pel·lícula 'Lista de espera'. Dissabte a les 20.00 hores hi haurà una exhibició de dansa cubana càrrec de l’escola de dansa Zensalsa. A les 21.30 hores es projectarà el curtmetratge 'Experiència al camp de refugiats d’Idomeni – 2016' i a les 21.45 hores es farà la projecció de la pel·lícula 'Conducta'.


 
L'objectiu de Cinemón és donar a conèixer la situació que s’està vivint a Cuba i, a través d’aquest cicle de cinema solidari es mostraran diferents situacions que atansaran l’espectador a diferents seqüències culturals i socials d’aquest país.


Comentaris

envia el comentari