Catalunya Diari

Cucalòcum programa una cinquantena d'activitats per a tots els gustos

Cucalòcum programa una cinquantena d'activitats per a tots els gustos| Redacció - Fotografia: Fira de Lleida / Miki de Santiago

 

Els pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida acolliran del 26 de desembre al 4 de gener la 25a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 10a edició de Cucaesport, amb una cinquantena d'activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social.

Una de les principals novetats és l’espai solidari de Pallassos sense Fronteres en el que l’ONG difondrà la tasca que desenvolupa en diversos països del món i els valors socials que vol transmetre aquest entitat. Aquesta iniciativa es reforçarà amb el Gol solidari, organitzat per l’Ajuntament de Lleida, la recaptació del qual anirà destinada precisament a Pallassos Sense Fronteres. 
 
L’espai de Pallassos sense Fronteres a Cucalòcum acollirà plafons informatius destinats donar a conèixer la tasca de l’entitat i oferirà activitats en les que els infants es podran pintar i maquillar com a clowns ('Pinta’t com un pallasso'), dibuixar el logotip de l’ONG o fer figures seguint la tècnica de la globoflèxia. Igualment, els representants de Pallassos sense Fronteres faran un show especials el Dia dels Innocents i alguns micro-espectacles durant el saló. Cal dir que els diners recaptats al Gol Solidari es destinaran a l’expedició que Pallassos sense Fronteres farà el mes de febrer als emplaçaments de Bòsnia amb població desplaçada siriana, i que comptarà amb representants lleidatans. 
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat aquest dijous durant la presentació que Cucalòcum, que enguany assoleix l’edició número 25, serà el marc del taller 'Ajudem a descobrir talents' de l’escola Ermengol, en el que s’ensenyarà els infants a utilitzar tècniques de dibuix i pintura i a construir robots amb material reciclat.
 
Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha incidit en la doble vessant lúdica i solidària del saló, amb la proposta de Pallassos sense Fronteres com a activitat estrella. De la seva banda, Enric Mir, diputat de la Diputació de Lleida, ha asseverat que Cucalòcum i Cucaesport conformen any rere any una “proposta cada cop més interessant i completa” per als infants i ha lloat la implicació d’aquests en l’elaboració del cartell de saló.
 
“Un espai lúdic i pedagògic que promou les virtuts personals i els valors col·lectius i que afavoreix la convivència familiar”. Així ha definit Miquel A. Cullerés, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat Catalunya, el Parc de la Infància i la Joventut de Lleida. Finalment, el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha remarcat que el parc té una clara vessant formativa i pedagògica, amb activitats que promouen l’estima pels animals, per l’art o per les causes solidàries.
 
Activitats descatades
Altres novetats a destacar del parc són la iniciativa 'Caixalòcum: vine i aprèn jugant amb les activitats que et faran descobrir a Sorolla', que té l’objectiu de donar a conèixer l’obra del genial pintor valencià; l’espai 'Els ocells, els nostres amics', iniciativa d’IPCENA gràcies a la qual els infants podran conèixer l’interessant món de les aus, o les sessions d’'Aprenem a fer pa', en les que membres del Gremi de Forners de les Terres de Lleida ensenyaran com elaborar panets que els nens es podran emportar a casa.
 
A més, Serra de Prades Resort sortejarà un cap de setmana amb bungalow per a 4 persones i un sopar al restaurant Els Ceps per les persones que es facin una foto amb la mascota Owly. També tindrà un protagonisme destacat el Camarlenc, que visitarà el parc i  rebrà les cartes dels nens i nenes el dia 2 de gener, a les 11.00 hores.


Comentaris

envia el comentari