Catalunya Diari

El cultiu de la Dansa, l’Art i la Natura, a la segona edició del Festival Natures

Pretén consolidar-se com una trobada dedicada al suport i mostra de propostes artístiques que dialoguen amb el paisatge rural

Imatge del Festival Natures
El cultiu de la Dansa, l’Art i la Natura, a la segona edició del Festival NATURES | LleidaDiari.cat

La segona edició del Festival NATURES tornarà a omplir la població de l'Alzina de l'Aguda, a la Noguera (Lleida), de Dansa, Art i Natura durant els mesos de setembre i octubre de 2020.

La proposta, impulsada per tragantDansa, pretén consolidar-se com una trobada dedicada al suport i mostra de propostes artístiques que dialoguen amb el paisatge rural i adaptarà la programació a les condicions sanitàries actuals derivades de la crisi de la COVID-19.

Un programa d'activitats atractiu per a tots els públics

Entre el 18 de setembre i el 12 d'octubre, el Festival NATURES'20 oferirà un programa d'activitats atractiu per a tots els públics, a partir de tres línies de treball:

- La mostra d'espectacles de Dansa i Arts Plàstiques que es vinculin amb l'entorn rural.

- La formació a professionals i públic general en els camps del LanDance i Land Art.

- El suport a la creació amb un Programa de Residències artístiques.

El Festival es presenta així com un espai singular de creació i trobada descentralitzats, fora dels nuclis urbans, de les sales i teatres convencionals, on la relació Dansa – Natura / Paisatge – Arts ens aporti aprenentatges enriquidors tant als creadors/es i artistes professionals com al públic en general.

4 d'octubre: Jornada principal amb públic

Proximitat i intercanvi de disciplines artístiques amb l'entorn rural. La trobada principal de NATURES'20 tindrà lloc el 4 d'octubre, amb una Jornada sencera on el públic general podrà gaudir de tallers i espectacles amb els quals explorar diferents maneres d'establir contacte amb la Natura, crear i aprendre d'ella.

Del 10 al 12 d'octubre: Laboratori de Creació

Cultivant l'escolta i la creativitat. Un dels objectius de NATURES és oferir una proposta formativa enriquidora, motiu pel qual hem programat un Laboratori de Creació de Dansa a la Natura: Cultivant l'escolta i la creativitat. A càrrec d'Olga Tragant, el laboratori es planteja com una estada de tres dies a tragantCAMP, dirigida a professionals, semiprofessionals i alumnes en formació en Dansa.

La proposta se centrarà en el treball a partir d'elements de l'entorn natural com a
generadors de la nostra exploració i improvisació des del cos i el moviment. Els
participants afinaran els sentits i s'endinsaran en les sensacions, l'imaginari i la
fisicalitat del cos. Què ens desperta el contacte i el diàleg amb els elements de
l'entorn natural? Com motiven la nostra expressió i creació? Com ens parla l'entorn
i els seus elements?

Del 18 al 27 de setembre: Programa de Residències Artístiques

Suport a la creació de treballs de Dansa site-specific El programa de Residències de Creació està dirigit a creadors professionals del món de la Dansa. Totes les intervencions que es presentaran en el Festival NATURES hauran estat creades durant el programa de Residències de Creació, que té per objectiu donar suport al desenvolupament de treballs que s'integrin, es relacionin i dialoguin específicament amb l'entorn rural de l'Alzina de l'Aguda (la Noguera, Lleida).


Comentaris

envia el comentari