Catalunya Diari

Cultura, gastronomia i oci es donen cita aquest estiu al castell de Templers de Gardeny

Cultura, gastronomia i oci es donen cita aquest estiu al castell de Templers de Gardeny| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Cultura, gastronomia i oci es donen cita aquest estiu al castell de Templers de Gardeny. L’Ajuntament de Lleida impulsa, en el marc de les Nits d’Estiu, ‘Les nits del Temple’, una programació nocturna en què els ciutadans podran gaudir de visites dinamitzades, sopars de maridatge i cinema a la fresca


Les activitats programades dins de ‘Les nits del Temple 2016’ són:


- Bombolles templeres: per primer cop es farà una visita guiada amb un sopar de maridatge amb caves i escumosos de Lleida, organitzat per Comopomona els dies 21 de juliol i 11 d’agost (dijous).
- Crispetes templeres: per primer cop també es farà un Cinema a la Fresca, dijous 28 de juliol i 18 d’agost, amb la col·laboració de Som Cinema i amb la projecció de les pel·lícules “El reino de los cielos” i “El tesoro de los caballeros templarios”. S’obsequiarà als assistents amb una bossa de crispetes i hi haurà servei de bar.
- Templer per una nit: visita familiar dinamitzada amb tastet gastronòmic els dijous 14 de juliol i 4 i 25 d’agost. Es realitzarà una de les activitats estrella de Gardeny que és fer de templer, però de nit. A banda, s’oferirà als participants de l’activitat un tast de coca de recapte i vi de la DO Costers del Segre. Aquesta activitat és adreçada al públic familiar, en què els participants coneixeran la vida dels templers fent ells dels personatges de l’època templera. Places limitades.
- La poderosa comanda de Gardeny: visites guiades nocturnes per descobrir la història de la poderosa comanda templera dels monjos guerrers els dissabtes 23 de juliol i 13 i 27 d’agost.
Continua la programació diürna


El Castell de Templers, a banda d’aquesta programació nocturna, està obert al visitant de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.30 hores i de 16.30 a 19.30 hores i diumenges i festius de 10.00 a 13.30 hores. Cal recordar que durant l’estiu tots els usuaris del bus turístic tenen l’entrada gratuïta per poder visitar el castell i visualitzar l’audiovisual que explica la història de les templers.
Durant aquest any s’han fet diverses actuacions de millora al Castell de Gardeny com la rehabilitació de l’interior de la sala, en què es van fer actuacions de neteja i eliminació de grafits dels quatre paraments interiors de la nau i la cornisa horitzontal. Així mateix, s’han fet treballs de jardineria i neteja a l’entorn del monument.Comentaris

envia el comentari